Office 365

I Office 365 har du tilgang til Office pakken, nettbasert epost i Outlook, lagring av data i OneDrive, nettversjon av Word, Excel og Powerpoint med fler, samt Microsoft Teams og OneNote.

Klikk her for å logge på Office 365

  • Brukernavn: "studentnummer"@stud.inn.no
  • Passord: FEIDE-passord

 

Office programpakke:

Office 365 ProPlus er en av abonnementstjenesteløsningene i den nye Office-versjonen. Det er produktivitetsprogramvare (inkludert Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Publisher, Access og Skype for Business) som installeres på den stasjonære eller bærbare datamaskinen. Office 365 ProPlus er en brukerbasert tjeneste som gir brukere tilgang til Office-programmer på opptil fem Windows- eller Mac-maskiner samt på brukernes mobile enheter.

For å laste ned Office-pakken til din enhet, gjør følgende: 

  1. Logg på Office 365.
  2. Klikk på "Installer Office-apper" på den første siden du kommer til.
  3. Klikk deretter på "Office 2016".
(Velg "Andre alternativer for installasjon" for annet språk, 64-bitersversjonen til Windows og andre valg)

 

Outlook:

Outlook er en nettbasert epost klient tilknyttet en personlig postboks. Her mottar du epost sendt til ditt studentnummer@stud.inn.no. Denne kan du bruke i kommunikasjon med lærere, andre studenter og personer utenfor høgskolen. Du får 100GB lagringsplass for mottatte/sendte epost med vedlegg. I adresseboka kan du søke opp andre studenter og sende eller dele filer fra f.eks OneDrive. Du kan sende/motta filer på opptil 100MB. For sending av større filer henviser vi til bruk av OneDrive og deling av filer direkte med lenke i epost. Eventuelt UNINETT tjenesten FileSender ( https://filesender.uninett.no)

 

OneDrive:

OneDrive er et personlig nettbasert lagringssystem for filer. Her får du 1000GB lagringsplass til dokumenter, bilder, video etc. Microsoft har satt en begrensning på maksimal tillatt filstørrelse 15GB per enkeltfil.

OneDrive er tett integrert med de andre tjenestene i Office 365 og du kan åpne og lagre filer fra f.eks Outlook, Word, Excel, Teams osv.

Det finnes en egen OneDrive klient, som lar deg knytte OneDrive til filsystemet på din PC/Mac. I Windows 10 er klienten allerede på plass og en må kun logge på med brukernavn ( studentnummer@stud.inn.no) og passord for å komme i gang. På Mac må klienten installeres separat. Det gjøres ved å installere Office pakken.

Teams:

Teams er et chat-basert arbeidsområde i Office 365. Det samler personer, samtaler, filer og verktøy på ett sted, slik at alle har umiddelbar tilgang til alt de trenger.