Flerkulturelt forum: Ekstremisme og ekstremisering

10. november kl 18.00 kommer forsker Lars Gule og snakker om ekstremisme og ekstremisering. Foredraget er et ledd i Flerkulturelt Forum sin foredragsrekke og blir holdt i auditorium 4 på Campus Hamar.

Lars Gule fikk såkalt 22. juli-stipend fra Faglitterært fond for å skrive om ekstremisme. I 2012 kom boken "Ekstremismens kjennetegn - Ansvar og og motsvar" hvor Gule beskriver ulike former for ekstremisme og diskuterer ytringsfrihet og ytringsansvar.

Gule er også en del brukt som kommentator og debattant i radio og fjernsyn i tilknytning til blant annet spørsmål om Midtøsten, islam, religion og kulturkonflikter. I den offentlige debatt så vel som i sitt akademiske virke, forsøker Gule å levere et konsekvent forsvar av menneskerettighetene.

Foredraget vil være av interesse spesielt for studenter og ansatte ved høgskolen, men er også åpent for andre interesserte. Det er ingen påmelding til seminaret - bare møt opp.

Kontaktperson: Gerd Wikan