Stem i Parlamentsvalget

Stem i Parlamentsvalget

Nå er det duket for VALG! Hvem av disse studentene skal si DIN mening?

Under kan du lese om valg til Parlamentet, hvordan du stemmer, og kandidatene som stiller fra studentene. Vi håper du benytter deg av din stemmerett og stemmer i begge valgene. Husk at din stemme teller!

Du kan stemme fra 16.-24. november. Valget stenger 23:59

Fra 01.01.2021 sitter det en ny gjeng i Parlamentet, og du kan være med på å bestemme hvem som skal si din mening.

Valget gjennomføres som elektronisk valg i perioden fra 16. november kl. 00:01 til 24. november kl. 23:59.

Du kan avgi din stemme på https://valg.inn.no. Du kan avgi din stemme én gang, dette er et preferansevalg hvor du rangere kandidatene. Du som student kan kun stemme på andre studenter.

Det vil være tilgang til PC i bibliotekene på hvert studiested. Gjeldende PC vil være merket og valginformasjon vil være tilgjengelig. Se   åpningstider for bibliotekene. Det er ikke mulig å avgi forhåndsstemme.

 

Hvordan du stemmer:

 1. Gå inn på nettsiden   valg.inn.no.
 2. Trykk på «Klikk her for å avgi stemme» nederst på siden.
 3. Logg inn med din Feide-ID.
 4. Trykk på valget og trykk «Velg».
 5. Sett inn tall i boksene til venstre for kandidatene. Sett inn 1 på kandidaten du ønsker mest, 2 på kandidaten du ønsker nest mest, osv. Du kan la være å sette inn tall på enkelte kandidater, og stemme blankt på dem. Når du har fylt inn tall på kandidatene du ønsker å gi en stemme, så trykker du på «Vis stemmeseddel». Dersom du ikke ønsker å gi noen kandidater din stemme, så trykker du på «Blank stemme».
 6. Se over stemmeseddelen din for å bekrefte at kandidatene er prioritert i riktig rekkefølge. Trykk på «Tilbake» for å endre rekkefølgen, eller «Avgi stemme» for å levere stemmeseddelen slik den står.
 7. Du har nå stemt!

 

Les om kandidatene her:

 • Evenstad
 • Rena
 • Elverum
 • Blæstad
 • Hamar
 • Lillehammer