Suppleringsvalg til Parlamentet

Suppleringsvalg til Parlamentet

Er du nysgjerrig på hvordan det er å sitte i Parlamentet? 20. september skal det velges delegater som blir sittende til nyttår! Dette er en perfekt mulighet til å teste vannet og finne ut om dette er noe for deg før det skal velges delegater til 2020 senere i høst.

Vi er ute etter de som søker de gode diskusjonene og de beste løsningene.

Parlamentet er Studentorganisasjonen i Innlandets sitt øverste organ. Det er de som til syvende og sist bestemmer i hvilken retning StInn sin politiske retning skal ta. Det betyr at i Parlamentet tas det strategiske beslutninger som er av betydning for hele organisasjonen. Parlamentet består av representanter fra alle studiesteder, og de velges hver høst ved urnevalg. Alle studenter i HINN kan fremme saker som de ønsker at parlamentet skal ta opp.

Parlamentsdelegater velges vanligvis ved urnevalg, og sitter i vervet sitt fra 1. januar til 31. desember. Etter sommeren mangler vi noen delegater, så vi kjører suppleringsvalg for å fylle dem. Det er planlagt totalt seks parlamentsmøter i 2019. Tre på vårsemesteret og tre på høstsemesteret.

Ledige delegatseter per studiested

Blæstad 0 hovedrepresentanter og 1 vararepresentant
Elverum 1 hovedrepresentant og 3 vararepresentanter
Evenstad 0 hovedrepresentanter og 1 vararepresentant
Hamar 0 hovedrepresentanter og 2 vararepresentanter
Lillehammer 4 hovedrepresentanter og 7 vararepresentanter
Rena 0 hovedrepresentanter og 4 vararepresentant

Hvordan stille til valg

Delegater blir supplert inn i Parlamentet ved å bli valgt av det sittende Parlamentet. Det meldes ikke opp valg til Parlamentet uten at kandidater har meldt interesse for å stille. Det er derfor viktig at du melder din interesse ved å kontakte Valgkomiteen på  vk.stinn@inn.no, frist 18. september. Valget vil finne sted på Rena 20. september.

Meld deg på møtet

Meld deg på selve møtet ved å fylle inn dette skjemaet:  https://nettskjema.no/a/123818

Informasjon om møtet ligger også ute som Facebook-arrangement, dette finner du her:  https://www.facebook.com/events/375896979975958/

Godt valg!