Studentprestene står klare

Hva gjør studentprestene i korona-tiden?

Jeg har vært i dialog med Thomas Tinglum, en av studentprestene her på Innlandet. Jeg ønsket å høre om deres generelle drift og hvordan de arbeider i disse tider. Thomas forteller at studentprestene opplever at ting er nokså rolig for tiden. De har kontakt med noen studenter, men pågangen er ikke større enn vanlig. Han forteller også at studentprester ellers i landet melder om det samme.

Ettersom vi lever i en helt ny virkelighet virker det som om de aller fleste har hendene fulle med å tilpasse seg alle de nye tingene. Og fokuset er kanskje fjernet litt fra det faglige og sosiale presset som noen føler på til vanlig. Thomas forsikrer meg om at studentprestene er i beredskap, og klare til å ta imot de samtaler og spørsmål som måtte komme.

Studentprestene jobber, i likhet med oss andre, hjemmefra. Samtaler foregår over telefon, på video eller i chat. Det kan være usikkert hvilke kanaler det er best å bruke og dette varierer fra person til person. Dette er noe de jobber videre med for å optimalisere, men for øyeblikket er de tilgjengelige for de som tar kontakt, og avtaler med den enkelte hvordan møtes i forhold til regler, anbefalinger og behov.

De jobber også sammen med beredskapsledelsen, for å utarbeide en plan for hvordan man skal møte ulike mulige scenarier fremover. Det er viktig er å være forberedt på at noen kan få utfordringer i møte med de påkjenninger som kan komme, om denne situasjonen trekker ut i tid. Det kan være vanskelig å finne motivasjon og innsatsvilje til å arbeide når man sitter alene med det Studentprestene er også bevisst på at det kan oppleves som vanskelig å ta kontakt med venner og familie, særlig på de tøffere dagene. Siden vanlige møteplasser er stengt ønsker de derfor og være en slik trygg arena man kan henvende seg til.

Studentprestene er ønsker å få på plass et tilbud om større digitale møteplasser, og diskuterer hvordan de kan få opprettet dette. Thomas selv kunne gjerne tenke seg en 11-kaffe, åpen for alle!

Foreløpig forblir studentprestenes hovedtilbud tilbud om samtale for de som trenger noen å prate med, og dette gjelder selvfølgelig alle!

Thomas avslutter meldingen sin til meg med dette:

- Som det står i vår lille tekst. «Når livet er litt for stort, eller litt for lite, kan det være godt å ha noen å prate meg». Studentprestene er tilgjengelig. Ta kontakt.

Anne Anker Bolstad
Tlf. 915 11 244