Potensielle problemer med innlogging i Inspera og Canvas

Enkelte tillitsvalgte i StInn med @inn.no-adresse må bruke ansattnummer for å logge seg inn i noen systemer

På grunn av hvordan HINNs tekniske systemer fungerer, så har ansattnummeret til en del tillitsvalgte i StInn blitt registrert som brukernavn i tjenester som Inspera og Canvas, istedenfor studentnummeret. Dersom du ikke klarer å logge deg inn på de tjenestene med studentnummeret ditt, eller ikke finner prøver eller emnerom som du burde finne der, så er du sannsynligvis påvirket av problemet.

Selv om det heter «ansattnummer», så er det flere tillitsvalgte som har fått et ansattnummer enn de som mottar honorar. Dette gjelder nåværende og tidligere tillitsvalgte som har fått en @inn.no-adresse med navnet sitt, og ikke bare studentnummeret. Det inkluderer tillitsvalgte i studentrådsstyrene, Arbeidsutvalget, Kontrollkomiteen og Valgkomiteen. Tillitsvalgte som ikke har hatt noen andre verv enn delegat i Parlamentet, vanlig klassetillitsvalgt i studentrådene, eller studentrepresentant i andre råd og utvalg skal ikke være påvirket.

Heldigvis er det ganske lett å løse dette, da alt en trenger å gjøre er å logge inn med ansattbrukeren sin. Alle påvirkede tillitsvalgte skal ha fått en e-post med tittelen «Ansattnummer for pålogging i Inspera og Canvas», sendt til e-posten de oppga da de registrerte vervet sitt. Der står ansattnummeret, @inn.no-adressa, og en forklaring av situasjonen. Dersom du er påvirket av problemet, men ikke har mottatt en e-post, så burde du ta kontakt med stab.stinn@inn.no så tidlig som mulig.

Dersom du ikke tidligere har opprettet et passord til ansattkontoen din, så kan du gjøre det her. Vær obs på at dette passordet ikke er det samme som du har for studentkontoen din. Dersom du har opprettet et passord, men ikke husker det lenger, så kan du endre det her.

Om du fremdeles har problemer med å logge deg inn etter at du har prøvd både studentnummer og ansattnummer med oppdatert passord, så burde du kontakte stab.stinn@inn.no for hjelp.

Vi beklager at dette problemet har oppstått, og håper at det har blitt løst til neste eksamensperiode.