Påskekrim: Del 3

Påskekrim: Del 3

Det er en del forberedelser som må gjøres før et parlamentsmøte,

så onsdagen før samles Torje, Alexander og Erling, de tre vi har blitt kjent med så langt denne påsken, for å stelle i stand til møtet. Med dem er Thomas fra Rena, han er fag- og forskningspolitisk ansvarlig og skal passe på at fag, forskning og utdanning er på plass og av best mulig kvalitet. Studentassistenten fra Hamar, Bård, er også med. Sammen utgjør de en merksnodig gjeng. 

Erling ser seg rundt, sansene er i høygir, på jakt etter penne-tyven. Den skyldige må ha motiv, manglende alibi og ikke minst, tilgang til StInn kontoret på Elverum. Han vet at Bård har en forkjærlighet for reklamegjenstander, men han har vært med StInn i flere år nå og burde egentlig ha nok. Hjemme har han et kott fylt med StInn-greier fra alle år, nesten som et alter. Planlegger han en utvidelse? Kanskje han har tenkt til å trekke seg og ønsker seg et livs forbruk av penner? 

Erling beveger blikket videre i rommet og det lander på Thomas. Han står i et hjørne, med ryggen vendt mot rommet. Han skulle hjulpet til med den store reklameveggen de nettopp har fått inn, men har trukket seg tilbake. Erling kan så vidt skimte at tommeltottene hans raser over mobiltastaturet. Hva skriver han? Meldinger til en med-sammensvoren? En utspekulert plan om å velte StInn fra innsiden? 

Blikket til Erling rives vekk fra Thomas i det han hører et brak. Torje har snublet i en av ledningene de har lagt ut. Han holder seg på beina, men bordet han bærer kommer borti og velter en stol. Stolen er den Torje satt sekken sin på da han kom inn tidligere i dag. Sekken faller, heldigvis er Alexander like ved og får tatt den før den treffer bakken. Han river den til seg, men i den brå bevegelsen slenges deler av innholdet utover rommet. Torje er rask til å raske med seg innholdet som er strødd utover, men ikke rask nok. Erling telte totalt 32 penner. 32 rosa penner, med StInn logo!

Var Torje for rask? Eller kanskje det var Erling som trakk konklusjoner raskere enn sin egen skygge? Følg med i morgen!