Påskekrim: Del 2

Påskekrim: Del 2

En uke senere finner vi nestleder Alexander på Elverum, 

studiestedet han er ansvarlig for. Han er i et møte med Erling, organisasjonsrådgiveren. De snakker om løst, fast og parlamentsmøtet som skal finne sted på studiestedet førstkommende torsdag. Der det skal holdes valg og retningslinjer og politikk skal diskuteres og muligens godkjennes. De har avsluttet møtet og har alle planer klare. Alexander har sekken på ryggen, og er på vei ut fra kontoret når mannen han forlater kremter. Alexander snur seg sakte, det har kommet et mørkt drag over uttrykket til Erling. De har vært kollegaer en stund nå, og han har sett kameraten irritert og til og med sint flere ganger. Men det han ser i ansiktet på kollegaen nå har han aldri sett før. Det går et grøss nedover ryggen hans, før han kremter fram et ja. 

 

Alexander går med hurtige skritt mot bilen, forsiktig så han ikke sklir på isen. Han har en ekkel følelse av å bli iakttatt. Han legger sekken i passasjersetet, vrir om nøkkelen og skal til å kjøre ut fra parkeringsplassen når han ser en skikkelse i vinduet. Plutselig føles den kalde lufta i bilen enda kaldere og han setter setevarmeren på fullt. Kollegaens blikk følger bilen hans til den er ute av syne, men han mistenker at skikkelsen i vinduet ble stående mye, mye lenger.

 

Erling snur seg omsider vekk fra vinduet etter å ha speidet lenge etter kameraten. Kunne det virkelig være? Da møtet var avsluttet og Alexander skulle til å gå hadde han stoppet kollegaen for å spørre han om noe han hadde grunnet på lenge. Elverum hadde nemlig hatt en besynderlig økning i forbruk av de berømte StInn-pennene. Det var som om de fløy av hyllene, eller snarere som om de ble stjålet. Hvem kunne ha bruk for 200 000 penner på et eneste skoleår? Og hva skulle de brukes til? Kanskje noe muffins? Eller ugler, av typen i mosen?

Har dere noen mistenkte enda? Følg med i morgen!