Hvem skal si din mening? Stem i parlamentvalget!

Stem via nettet frem til 7. november, 12:00.

Valget er nå over. Tusen takk til alle som tok seg tid til å stemme!

Parlamentet er Studentorganisasjonen i Innlandets øverste organ. Det er Parlamentet som bestemmer hvilke meninger StInn skal ha, og hvilke mål vi skal jobbe imot. Parlamentet har 21 seter, som er forholdsmessig fordelt utover studiestedene, basert på antall studenter. Parlamentet sitter fra 1. januar til 31. desember, og velges hver høst. Nå har tiden kommet for å velge Parlamentet for 2019, og alle studenter ved Høgskolen i innlandet som har betalt semesteravgiften kan avgi sin stemme.

Kandidatene til valget

Før du stemmer burde du lese over skjemaene til alle kandidatene ved ditt studiested. Du kan finne dem her:

Hvordan en stemmer

1. Gå inn på nettsiden valg.inn.no.
  2. Trykk på "Klikk her for å avgi stemme" nederst på siden.
  3. Logg inn med din Feide-ID.
  4. Trykk på valget og trykk "Velg".
  5. Sett inn tall i boksene til venstre for kandidatene. Sett inn 1 på kandidaten du ønsker mest, 2 på kandidaten du ønsker nest mest, osv. Du kan la være å sette inn tall på enkelte kandidater, og stemme blankt på dem. Når du har fylt inn tall på kandidatene du ønsker å gi en stemme, så trykker du på "Vis stemmeseddel". Dersom du ikke ønsker å gi noen kandidater din stemme, så trykker du på "Blank stemme".
  6. Se over stemmeseddelen din for å bekrefte at kandidatene er prioritert i riktig rekkefølge. Trykk på "Tilbake" for å endre rekkefølgen, eller "Avgi stemme" for å levere stemmeseddelen slik den står.
  7. Du har nå stemt i parlamentvalget!

Din stemme er viktig!

Det er viktig at flest mulig studenter ved Høgskolen i Innlandet stemmer i parlamentvalget. Mens hovedgrunnen for dette valget er å fylle delegatsetene med de kandidatene som studentene ved hvert studiested mener er best egnet, så har det også en annen viktig funksjon. Ved å stemme i dette valget, så viser du at du har en tillit til de valgte delegatene, og at de videreformidler din mening. Dette gjør ikke bare delegatene sikre på at de har sine medstudenter i ryggen, men gjør det også klart for høgskolen, studentsamskipnaden, vertskommunene, og andre parter vi forhandler med at Parlamentet representerer studentenes mening.

Så uansett om det er færre kandidater enn ledige verv, eller flere kandidater enn du kan gjøre opp en mening for, så burde du stemme. For din stemme er en beskjed om at du har en tillit til Parlamentet, og at dets delegater videreformidler din mening.

Hvordan hjelpe parlamentvalget

Det viktigste du kan gjøre for å hjelpe parlamentvalget er å stemme i det. Etter at du har gjort det, så kan du benytte deg av bilderammen vi har opprettet på Facebook som et midlertidig profilbilde. Du kan også fortelle om parlamentvalget og dine opplevelser med det til dine medstudenter på Høgskolen i Innlandet. Bare husk å oppfordre dem til å stemme før valget lukkes onsdag 7. november, 12:00.

Godt valg!