10 tips for en bedre karantenehverdag!

10 tips for en bedre karantenehverdag!

Det er lett å ende som dette i karantene, men bruk tiden godt, så går dagene litt fortere!

Det kan fort bli kjedelig i karantene, her er noen tips til hva man kan finne på!

 

Stå opp og legg deg til samme tid hver dag. Dette hjelper deg til å holde døgnrytmen på plass, kontroll på dagene og kan øke produktiviteten din!

 

Ha faste måltider og spis (relativt) sunt. En god måltidsrutine er med på å gi dagen litt struktur. Prøv en ny oppskrift, eller ta deg tid til å lage den middagen du aldri rekker å lage til vanlig.     

  

Ta vare på deg selv! Dette kan være noe så enkelt som å ta på fuktighetskrem (dette gjelder gutta også) eller dra i gang en skikkelig spa-kveld med ansiktsmaske, hårmaske, manikyr, pedikyr og en god film!  

 

Opprydningsparty! Enten du gjør det alene, eller får med deg en venn på FaceTime, hva med å ta en skikkelig declutter (som de sier på fint)? Begynn med å rydde klærne på gulvet og stolen (jeg antar ikke at alle er like rotete som meg, men velger å basere tips på erfaring). Når rommet ser noenlunde brukbart ut, er det bare å dykke ned i roteskuffen og begynne å sortere. Har du med deg en venn får dere kanskje gjort et par byttehandler også, bare vent litt med overrekkingen.   

 

Ta en skikkelig hybelvask! Nå som alt er ryddet, sortert og organisert, hvorfor ikke ta en grundig hybelvask?                                

 

Hjemmetrening. Dra på deg treningstøyet, rydd unna (ikke at du trenger det nå), og finn fram en youtube-video for trening uten utstyr. Ta det i eget tempo, det fine med youtube er at man kan sette videoen på pause;) Å få bevegd kroppen litt, få litt høyere puls og kjenne at man blir andpusten kan gjøre underverker! Etterpå kan du jo ta deg en dusj og hoppe i den ny-oppredde senga di (for du gjorde vel det og?).  

 

Det er en ny dag i karantene, hva skal denne da fylles med? Man kan jo alltids finne seg en ny hobby! Jeg nevner i fleng; strikke, klippe snøfnugg, lese, tegne, danse, bake, lære seg et nytt språk, lære seg et nytt instrument eller hva med å lære et nytt triks (jeg har veldig lyst til å kunne stå på henda f.eks)!   

                              

Les til eksamen! Nå som du ha prøvd, feilet og kanskje lært en hel haug med ting, kan det nok være lurt å få inn litt eksamenslesing, selv om det kanskje er morsommere å klippe snøfnugg så papirbitene flyr rundt øra på deg. 

 

Arranger virtuell spillekveld! Samle vennegjengen på Skype eller noe lignende, dra frem et brettspill, pass på at alle har en terning tilgjengelig og sett i gang! Man kan og ha quiz, en slager hos oss har vært musikkquiz. Eller mimelek. Bruk fantasien!

 

Ta en telefon du er redd for å ta, eller send en melding du har skrevet mange ganger. Er det noen du savner i livet ditt, eller lurer på hvordan det går med? Den barndomsvennen du ikke har snakket med siden den flytte, en eks, eller bestevennen på videregående som det skar seg helt med. Hvis du har vurdert det, finnes det ingen bedre tid enn nå. Om du får en negativ respons kan du fortsette som før. Men det kan jo også gå veldig, veldig bra!

 

God karantene, ser fram til å se hva dere finner på! Del gjerne med oss dersom du tester noen av tipsene, eller om du har noen vi bør tilføye!

StInnStudent på instagram, og studentorganisasjonen i innlandet på facebook :)