Om foreleserne

Jon-Roar Bjørkvold, professor i musikkvitenskap. Disputerte på avhandlingen Den spontane barnesangen - vårt musikalske morsmål i 1981 ved Universitetet i Oslo. Var professor ved samme lærested fra 1982 og fram til 2005 da han sa opp sin stilling i protest mot «kvalitetsreformen». Har gitt ut en rekke bøker, bl.a. Det Musiske Menneske (1989), Vi er de tusener..." - Norske musikkhistorier (2003), Grunntonen – små sanger, mektige spor (2016).

Torbjörn Johansson, yrkesaktiv visesanger med fiolin 1970-1990, sammen med Eva Bartholdsson. Fra 1990 til 2011 arbeidet han som arrangørskonsulent, musikkprodusent og de fem siste årene som assisterende lensmusikksjef ved  Musik i Halland. Leder i Svenska Visakademien, styremedlem i Sällsk. Visans Vänner i Göteborg, Hallands spelmansförbund og Hallands författarsällskap.

Trond Haugen er dr.art i allmenn litteraturvitenskap med en avhandling om visedikteren Carl Michael Bellman. Han jobber som forskningsbibliotekar på Nasjonalbiblioteket og har blant annet skrevet om Prøysens musikalske poesi i antologien «vakkervisa hu skulle søngi». Om Alf Prøysens lyrikk (red. Ole Karlsen) fra Oplandske bokforlag 2015.

Ole Karlsen, dr.art., professor i nordisk litteraturvitenskap ved Høgskolen i Innlandet. Han har skrevet bøkene Fansmakt og bergsval dom. En studie i Olav H. Hauges romantiske metapoesi (2000), Ekfrasen i moderne norsk lyrikk (2003), Streiflys. Om norsk og nordisk lyrikk (2006) og Papirets flate med teikn. Lesingar i den norske lyrikkens kanon (2017), og dessuten en rekke artikler, særlig om moderne norsk lyrikk.  Har redigert et tyvetalls vitenskapelige antologier, med Nordisk samtidspoesi. Øyvind Bergs forfatterskap og «Kom susande, haustnatt». Om Tor Jonssons lyrikk (2018) som de nyeste.

Tom S. Lund, gitarist, plateprodusent, visesanger, prisbelønnet studiomusiker.  Stiftet  Trio de Janeiro (med  Anne-Marie Giørtz og  Sveinung Hovensjø) i 1989. Var også gitarist, arrangør og produsent for en CD med  Katia Cardenal, kalt Prøysen på spansk (1999). Lund sto også for teksutvalg til, var produsent for og musikalsk ansvarlig for Sandbeck-utgivelsen Gull fra grønne skoger (2003). Han var også arrangør og musikalsk leder for  Teater Innlandets Det året det var så bratt, basert på Øystein Sundes omfattende produksjon (2014).

Bjørn Nysveen, tidligere ansatt i NRK TV I 29 år. Har tidligere arbeidet som frilans fotograf og dekoratør og driver nå med film og foto gjennom Seaside studio i Hurum.

Håkon Paulsberg, fra Hunndalen, nå bosatt i Rygge i Østfold. Har lang erfaring som trommeslager innenfor en rekke stilarter og lang fartstid som jazzmusiker. Fra 1980 og fram til tusenårsskiftet var han aktiv i egne grupper, men har også samarbeidet med internasjonale jazzprofiler som Silje Nergaard, Arne Domnerus og Clifford Jordan. Mot slutten av 90- tallet ble han gitarist og sanger med viser av Alf Prøysen. Dette har bl.a. ført med seg samarbeid med Jan Erik Vold. Han har utgitt flere album som visesanger og tonesatt dikt av Georg Johannesen, utgitt på eget album (2005).

Thomas Seiler, professor i nordisk litteraturvitenskap ved Høgskolen i Sør-øst-Norge, tidligere Titularprofessor ved Universitetet i Zürich. Har skrevet "På tross av" - Paal Brekkes Lyrik vor dem Hintergrund modernistischer Kunsttheorie (1993), "Im Leben verschollen" - Zur Rekontextualisierung skandinavischer Gefängnis- und Holocaustliteratur (2006), har redigert Herzort Island (Festskrift til Prof. Gert Kreutzer, 2005) og Skandinavisch-iberoamerikanische Kulturbeziehungen (2013), samt skrevet en rekke artikler om bl.a. Paal Helge Haugen, Jens Peter Jacobsen, Knut Hamsun, Bjørg Vik, Hans Børli, H.C. Andersen, Geirr Lystrup, Odd Nordstoga, Benny Andersen.

Odd Skårberg, professor i musikkvitenskap ved Høgskolen i Innlandet. Han har skrevet om norsk populærmusikk i ulike sammenhenger, blant annet i  Norges musikkhistorie, og i sin doktoravhandling fra 2003, Da Elvis kom til Norge. Stilbevegelser, verdier og historiekonstruksjon i rocken fra 1955 til 1960. 

Svein Slettan, førsteamanuensis ved Institutt for nordisk og mediefag, Universitetet i Agder. Arbeider med norskfaget i lærerutdanning og i videreutdanning for lærere, og har særlig skrevet om barne- og ungdomslitteratur. Har utgitt bl.a. Inn i barnelitteraturen. Artiklar om bøker for barn og unge (2010).