Prisvinnende nettkurs i universell utforming

Her kan du melde deg opp til e-læringskurset «Universell utforming av dokumenter og nettsider», helt gratis.

universell-utforming-forsidebilde

Universell utforming (UU) er nødvendig for noen, men nyttig for alle. Derfor har vi utviklet e-læringskurset «Universell utforming av dokumenter og nettsider» som du kan melde deg opp til her.

De elektroniske dokumentene våre skal være utformet på en slik måte at de kan brukes av alle studentene våre. Fra 1. januar 2019 ble vi i UH-sektoren lovpålagt å sørge for dette.

På høgskolen handler universell utforming av IKT-løsninger blant annet om at du må ta hensyn til at mennesker har ulike funksjonsevner når du utformer læringsressurser og informasjon i for eksempel Word, PowerPoint, Canvas og Inspera. Noen rundt deg har spesielle behov og er helt avhengige av at du tilrettelegger. Samtidig har alle studentene og kollegene dine stort utbytte av at dokumenter er tilgjengelige og lette å orientere seg i. Ikke alle tør å si fra om materiell som er dårlig tilpasset deres små og store utfordringer. Arbeid med UU handler om å nå ut til flest mulig, gjennom én og samme løsning.

UU er et omfattende tema, men i kurset "Universell utforming av dokumenter og nettsider" har vi samlet det aller viktigste for deg som arbeider ved HINN. For at du skal kjenne til de lovpålagte kravene må du gå gjennom hele kurset første gang. I etterkant kan kurset fungere som et oppslagsverk.

Du kan gjennomføre kurset når det passer det og i det tempoet du ønsker, men det er viktig at du tar kurset i sin helhet.

Tilgang til kurset for ansatte ved Høgskolen i Innlandet

Som ansatt ved Høgskolen i Innlandet kan starte e-læringskurset her: " Universell utforming av dokumenter og nettsider".

Dersom du ikke har tilgang til kurset, ta kontakt med en av våre Canvas kontoadministratorer, som vil legge deg til som student i kurset. Det vil da ligge på dashbordet ditt i Canvas. Disse administratorene kan hjelpe deg med tilgang til kurset:

Hans Brox
Randi Elisabeth Hagen

Tilgang til kurset for ansatte ved andre utdanningsinstitusjoner

Hvis du er ansatt ved en annen utdanningsinstitusjoner kan du enkelt søke opp kurset i din Canvas-bruker og laste det ned derfra.

canvas-commons-skjermdump-ny

Ikke ansatt ved Høgskolen i Innlandet? Da kan du finne kurset ved å søke i "Commons" fra sidemenyen i din Canvas-bruker, som vist på bildet.

Kurset er også tilgjengelig i andre læringsplattformer, som for eksempel Blackboard og Itslearning. Ta kontakt med utvikler Randi Elisabeth Hagen for å få tilgang.

Vant "Universellprisen"

I 2019 mottok utvikler Randi Elisabeth Hagen Universellprisen for sitt arbeid med e-læringskurset. Les mer i denne artikkelen i Khrono.

Kurset «Universell utforming av dokumenter og nettsider» er utviklet av Randi Elisabeth Hagen ved Seksjon for UH-pedagogikk og kvalitet