Fremmedspråk i lærerutdanning

Høgskolen i Innlandet har nå et tilbud til grunnskolelærer-studenter 5-10 som vil studere fransk i Frankrike, spansk i Spania og tysk i Tyskland.

Vil du bli en av disse?

Hello COLOURBOX17046120

Norge trenger engasjerte og inspirerende fremmedspråklærere. Med et helt år i målspråklandet, vil du bli en svært godt kvalifisert fremmedspråklærer. Vi har i samarbeid med våre partnere utviklet skreddersydde moduler på 30 studiepoeng som studentene tar i utlandet. Didaktikk og praksis er integrert i studiene og dette forhåndsgodkjennes og innpasses direkte inn i den norske lærerutdanningen.

Våre partnere i utlandet vil gi våre studenter god oppfølging, og studentene vil oppnå et svært godt nivå i målspråket etter sitt opphold i utlandet. Studentene vil også føle en tilhørighet til stedet, landet og kulturen som vil være av stor verdi for deres framtidige undervisning i språket. I første rekke er dette et tilbud for studenter på grunnskolelærerutdanning (GLU) for trinn 5-10.

 

Caen, Frankrike

Caen COLOURBOX18290312

Byen som ble grunnlagt av Wilhelm Erobreren, ble kraftig bombet under andre verdenskrig. Her kan du følge historiens gang i en middels stor fransk by med ca. 120 000 innbyggere. Caen er ansett som Normandies kulturelle og intellektuelle hovedstad og er kjent for sitt rike kulturliv. Det er kort vei til blant annet Paris, Mont St. Michel og Jersey. Her har du muligheten til å oppleve svært mye på kort tid.

Universitetet ble grunnlagt i 1422 og har om lag 22000 studenter. Det har et stort internasjonalt senter, der språk og utveksling er i fokus.

Les mer om utveksling til Université de Caen.

 

Valencia, Spania

Valencia COLOURBOX26221725

Valencia er Spanias tredje største by og er en stor og viktig havneby i landet. Grunnlagt i år 137 før Kristus, er dette en by som er rik på historie. Kulturen er preget av tiden Spania var under maurisk styre. Byen er også kjent for et yrende natteliv!

Universitetet ble grunnlagt i 1499, og har ca. 65000 studenter. Med en årlig gjennomsnittstemperatur på 18 grader celcius, vil dette være et perfekt sted for utveksling for de som liker sol og strand.

Les mer om utveksling til Universitat de València.

 

Freiburg, Tyskland

Freiburg oldtownCOLOURBOX18478871

Langt sør og vest i Tyskland ligger Freiburg in Breisgau, nær grensen til både Sveits og Frankrike. Denne koselige byen kalles porten til Schwarzwald og ble grunnlagt i det 12. århundre. Freiburg er nå hjembyen til ca. 200 000 innbyggere.

 Vår partner i Freiburg er en spesialisert lærerskole med omtrent 5000 studenter. Ved universitetet i byen går det i tillegg 30000 studenter, så studentene setter sitt preg på byen.

Les mer om utveksling til Pädagogische Hochschule Freiburg.

 

Lurer du på noe?

Guro Hagen
Rådgiver
Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk