Nå kan du få hurtigtest på studiestedet ditt

De første tre ukene av semesteret kan studenter og medarbeidere få hurtigtest for selvtesting av covid-19 ved våre studiesteder.  

Studenter sittende rundt et bord med testutstyr.

Disse ferske studentene ved TV-skolen var blant dem som fikk utdelt testutstyr på Storhove ved studiestart. 

Rektor Peer Jacob Svenkerud var blant dem som tok imot de ferske studentene og delte ut testutstyr ved studiested Lillehammer mandag 16. august.

- Det er veldig godt å se mange studenter ved studiestart, men fortsatt må både studenter og medarbeidere følge smittevernrådene. Dette nye tiltaket med å dele ut hurtigtester ved studiestart har vi jobbet gjennom helgen for å få på plass for å avdekke mulig smitte tidlig og unngå spredning. Det blir et ekstra sikkerhetslag, sier Svenkerud.

Hurtigtester for selvtesting deles ut de tre første ukene etter studiestart for å redusere risikoen for smitte. Dette er et supplement til smitteverntiltakene som allerede eksisterer. Høgskolen i Innlandet anbefaler at så mange som mulig tester seg, men dette er frivillig. Tilbudet gjelder både studenter og medarbeidere ved HINN. Har du symptomer på luftveisinfeksjoner må du kontakte kommunens koronatelefon for ordinær test.

- Det siste året har vært krevende for studentene våre både faglig og sosialt. Mange har blitt henvist til digital undervisning med begrensede muligheter for å skaffe seg nettverk. Forhåpentligvis kan vi se tilbake på studiestarten i år som et første steg mot et langt mer normalt studieår, sier Svenkerud.

Hurtigtesten er gratis, og det er den enkelte student som gjennomfører testen selv. Testen er enkel å gjennomføre, og det følger med en bruksanvisning. Selve testen tas hjemme, og du leser av svaret på testkassetten etter femten minutter.

- De som eventuelt tester positivt, må ta kontakt med kommunen for å få videre veiledning og time for ordinær koronatest, sier Svenkerud.

HINN har planlagt at alle studenter skal ha fysisk undervisning fra studiestart, men ved enkelte studier blir dette i kombinasjon med noe digital undervisning. Regjeringen varslet 13. august et unntak fra avstandskravet under undervisning for studenter. HINN vil inntil videre i forbindelse med studiestart opprettholde enmetersregelen også i klasserommene før det blir tatt en intern vurdering på hvordan man skal forholde seg til justeringen fra myndighetene.

Her får du testutstyr på studiestedet ditt

  • Evenstad: Tirsdag og fredag kl. 13 – 15.45 i uke 33, 34 og 35 ved resepsjonen
  • Rena : Tirsdag 17. august kl. 11 – 14, fredag 20. august kl. 12 – 14 i foajeen. 
  • Elverum : Alle hverdager kl. 12 – 16 i uke 33, 34 og 35 innenfor hovedinngangen til Terningen Arena. 
  • Blæstad : Tirsdag og fredag kl. 13 – 15.45 i uke 33, 34 og 35 i hovedbygningen, møterom 122. 
  • Hamar : Alle hverdager kl. 12 – 15 i uke 33, 34 og 35 ved resepsjonsområdet. 
  • Lillehammer:  Alle hverdager kl. 12 – 16 i uke 33 og 34, og kl. 12 - 15 i uke 35 i Glassgården på plan 3, rett utenfor servicepunktet. 
Av Håkon Boye Bergum
Publisert 20. aug. 2021 15:13 - Sist endret 10. mai 2022 12:53