- Jeg kommer gjerne tilbake og foreleser om krisehåndtering i praksis!

Statsministeren og ordfører i Åmot kommune, Ole Erik Hørstad, var tirsdag 5. oktober på besøk hos Handelshøgskolen Innlandet, Rena.

Statsminister Erna Solberg signerer besøksprotokollen til Handelshøgskolen i Innlandet
Foto: Privat

Formålet med besøket var at de ønsket å få høre mer om det populære Beredskap og krisehåndteringsstudiet ved HHS, og om samarbeidet som høgskolen har med Forsvaret og kommunen.

Statsministeren og ordføreren kom gående sammen fra Rena torv til høgskolen, hvor de ble møtt av Rektor Peer Jacob Svenkerud med kollegaer. Etter en rask omvisning på studiestedet ble det servert fersk bakst og kaffe i kantina, der statsministeren fikk en orientering om Beredskap- og krisehåndteringsstudiet, og om samarbeidet mellom Høgskolen i Innlandet, Forsvaret og kommunen, knyttet til nybygget og et fremtidig senter for ledertrening på studiested Rena.

Statsminister og ordfører avbildet sammen med to studenter fra studiested Rena

Til stede var blant annet Professor Marianne Riddervold og instituttleder Jens Petter Madsbu, som informerte om studiet, samt planene og satsningen på fagfeltet for beredskap og krisehåndtering. Studentene Bettina Karin Knudsen og Sindre Haugan Nilsen, som går siste året på bachelorstudiet i Beredskap- og krisehåndtering fikk også muligheten til å fortelle litt om studiet fra et studentperspektiv.

Studentene syntes at det var spennende og samtidig litt skummelt å møte statsministeren over en kopp kaffe. Men mest av alt mente de det var interessant og gøy å høre statsministerens tanker om studiet. Knudsen og Nilsen fortalte at forelesningene er svært lærerike nettopp fordi studiet har en bred målgruppe der mange studenter allerede er ute i arbeidslivet. Det er mange som jobber i Forsvaret som sitter med relevant erfaring, som andre studenter igjen drar nytte av. Bettina Knudsen har fra før en bachelor i shipping management, og med en bachelor i beredskap og krisehåndtering ønsker hun å kunne jobbe med beredskap innen det maritime. Sindre Haugan Nilsen tar bachelorstudiet for å få kunnskap og kompetanse som er relevant for å jobbe innen brann og redning.

Etter orienteringen sa Statsministeren at studiet virket spennende og at det ikke er noen tvil om at beredskap og krisehåndtering er viktig, både som grunnutdanning og etterutdanning.

- Det er viktig med påfyll i forhold til andre jobber også, for vi ser at vi rammes av ulike typer kriser og har derfor et behov for ulik beredskap, sa statsministeren.

Statsministeren innrømmet med et smil, at hun har hatt en del praktisk øving av krisehåndtering i det siste, og sa videre at hun gjerne kan komme å gjesteforeleser om hvordan en krise håndteres i praksis. Et av hennes viktigste budskap er at det er viktig å snakke om behovet for tempo i en beslutning knyttet til en krisesituasjon. Statsministeren er også positiv til samarbeidet Høgskolen i Innlandet har med EON, som er ledende innen utvikling av VR teknologi for utdanningsformål, og sa at hun synes det er spesielt spennende med det nye simuleringsverktøyet.

Til slutt sa statsministeren at studiestedet Rena virker som et spennende sted å studere, og at det er fint at høgskolen i Innlandet har et ønske om å bli universitet. Hun legger til at utviklingen av universitet- og høgskolesektoren blir viktig i tiden som kommer, og at det er noe som vil ha betydning for hele befolkningen og samfunnet for øvrig.

Emneord: Beredskap og krisehåndtering, Handelshøgskolen Innlandet, Statsminister, Erna Solberg Av Ida Zachariassen
Publisert 18. nov. 2021 14:22 - Sist endret 18. nov. 2021 14:22