Jubileumsseminar Kari Nes

I år fyller Kari Nes 75 år. Master i tilpasset opplæring, Institutt for pedagogikk, arrangerer et jubileumsseminar for å feire og takke Kari for hennes omfattende arbeid - både som foreleser og som forsker.

Portrettbilde av Kari Nes.

Kari Nes.

Kari Nes sin forskningsinteresse og publikasjonene er særlig knyttet til tilpasset opplæring, mangfold og inkludering. Hun har samarbeidet og publisert med kolleger nasjonalt og internasjonalt, og noen av de vil bidra på dette seminaret.

På seminaret vil, blant annet, sambygding av Kari Nes - forfatter, kulturskribent, kunstkritiker, kurator og musiker Bjørn Hatterud formidle «ei forteljing om ikkje å passe inn, om å vekse opp i Brumunddal og vere avvikar og skeiv på alle vis ... Ei historie om motgang og liding, men inga sørgjeleg historie». Debutboken til Hatterud, den selvbiografiske «Mot normalt» (Samlaget 2018) er kritikerrost og trykket i fire opplag. Hatterud ser sin annerledeshet som en kime til suksess, og hans siste bok «Mjøsa rundt med mor» har fått svært gode kritikker og mye rosende omtale.

I tillegg vil Kari Nes sin kollega på inkluderingsfeltet Prof. Dr. Justin J. W. Powell  holde en forelesning. Powell er professor i utdanningssosiologi ved Institute of Education & Society ved Universitetet i Luxemburg. Han har jobbet mye med komparative institusjonelle analyser av utdanningssystemer særlig innenfor spesialundervisning og inkluderende opplæring. Han har en rekke forskningspublikasjoner og har også mottatt flere internasjonale priser. Powell har hatt tilhørighet ved forskningsinstitusjoner i New York, Berlin, London og Hannover og er internasjonalt anerkjent for sitt arbeide.

Vi ønsker studenter og kolleger velkomne til å delta på seminaret.

Påmelding:

På grunn av smittevern og plasshensyn må vi be om påmelding ved fysisk oppmøte. Påmeldingen er ikke bindende, men si gjerne fra (til anncathrin.faldet@inn.no) om du likevel ikke kan delta, så vi kan åpne for flere ved behov.

Klikk her for å melde deg på

Det vil bli enkel servering.

Digital deltakelse:

For å bli med via Zoom, klikk her for å logge deg på (kode for pålogging 051245)

Sted: 

Høgskolen i Innlandet, Campus Hamar, Auditorium 3

 

Velkommen!

Arrangementskomiteen   

Hege Merete Somby og Ann-Cathrin Faldet

Publisert 14. sep. 2021 13:04 - Sist endret 13. jan. 2022 11:01