Feirer jubileum med ny bok

Når pedagogikkstudiene på Lillehammer feirer 50-årsjubileum er det med utgivelse av ny bok om pedagogikkens mangfoldighet.

Synnøve Myklestad, Harald Thuen og Stine Vik er redaktører for boka Pedagogikkens ide og oppdrag. Rune Hausstätter hilste på vegne av HINN. (Foto: Espen Kristiansen/HINN))

Pedagogikkstudiene ble etablert på Lillehammer i 1971 som følge av en av tidenes største utdanningsreformer, opprettelse av distriktshøgskolene som brakte høgere utdanning til det brede lag av befolkningen i det ganske land. En reform som altså var et betydelig demokratisk løft for en liten nasjon.

Det var også en reform som la grunnlaget for nye og alternative studieformer, en mulighet som ble grepet begjærlig ved Oppland distriktshøgskole på Lillehammer, der pedagogikkstudiene var først ut.

Trond Blindheim, Håvard Teigen og Thor Ola Engen (Foto: HINN)

Jubileumsfeiring

Jubileumsfeiringen finner sted i HINNs storstue på Storhove med faglige innslag og boklansering. Tid for skråblikk på pedagogikkstudiene ble det også ved Håvard Teigen, tidligere rektor, Thor Ola Engen som representant fra lærerutdanningen på Hamar og Trond Blindheim som er tidligere student på pedagogikk.

Pedagogikkens idé og oppdrag

OmslagNår studiet nå feirer 50 år er kanskje ikke studieformene veldig alternative lenger, men det er et høgst levende fagmiljø som kan markere jubileet med en ny bok som Harald Thuen, Synnøve Myklestad og Stine Vik er redaktører for.

Fra bokas presentasjon på Fagbokforlagets sider sakser vi: - Boken består av 17 kapitler som spenner fra barnehagefeltet til høyere utdanning og forskning. Den retter seg mot studenter og forskere i lærerutdanningene og pedagogikk, og gir innspill til den allmenne politiske og faglige debatten om barnehage, utdanning og oppvekst.

Boka er tilgjengelig på nett gjennom open access. Finn ut mer og last ned kapitler på Fagbokforlagets sider.

Bilde av Harald Øivind Thuen
harald.thuen@inn.no