Hamar-studenter skal lede Pedagogstudentene

To lærerstudenter ved Høgskolen i Innlandet er valg til leder og nestleder i organisasjonen Pedagogstudentene.

Foto av Sonja Tan Nguyen og Lars Syrrist

Den nye lederduoen i Pedagogstudentene, Sonja Tan Nguyen og Lars Syrrist, tiltrer formelt i vervene 1. juli. 

Foto: Simon Sjøkvist/Oclin.

De to som skal utgjøre lederduoen kommende periode er studentene Lars Syrrist (29) og Sonja Tan Nguyen (24). De to ble valgt for ett år under organisasjonens 20. landsmøte, og tiltrer vervene 1. juli.

– Jeg ønsker å arbeide for å løfte organisasjonen videre i sitt gode arbeid med å jobbe for medlemmenes profesjonsfaglige interesser- I det kommende året blir det særlig viktig å arbeide for bedre praksis i lærerutdanningene og nødvendig finansiering, sier den nyvalgte lederen, Lars Syrrist til Pedagogstudentenes nettsider.

Psykisk helse på agendaen

Den nyvalgte lederen er også opptatt av studentenes situasjon etter to år med pandemi og tidvis nedstengning av samfunnet.

– Jeg vil sette studentenes psykiske helse og trivsel høyt på agendaen. I lys av pandemien har vi sett hvor viktig det er å være en del av et felleskap. Her tror jeg Pedagogstudentene kan utgjøre en viktig forskjell for mange lærer- og pedagogstudenter, sier Lars Syrrist til pedagogstudentene.no. 

– Som en organisasjon som samler alle lærerutdanningene ønsker jeg å styrke og videreutvikle fellesskapet vårt, og bidra til at vi skal være en organisasjon som oppleves relevant og tett på våre medlemmer, sier den nyvalgte nestlederen, Sonja Tan Nguyen til samme nettsted.

– Jeg gleder meg til å jobbe med å skape inkluderende lærerutdanninger der det skal være plass til alle, avslutter Nguyen.

Barnehagelærerutdanning på masternivå

Landsmøtet vedtok flere satsingsområder for kommende periode, blant annet å sette i gang en piloteringsordning av barnehagelærerutdanning på masternivå. De vil også jobbe for profesjonsnære lærerutdanninger og utdannere med relevant arbeidserfaring fra fagfeltet. 

Pedagogstudentene er en organisasjon for de som studerer for å bli lærer eller annet pedagogisk personell i barnehage eller skole.

Organisasjonen har 20 000 medlemmer over hele landet, og har lokallag ved mange utdanningsinstitusjoner.

Pedagogstudentene er også studentorganisasjonen til Utdanningsforbundet, som er landets største fagforening for lærere.

Les mer på pedagogstudentene.no

Publisert 29. juni 2022 10:24 - Sist endret 29. juni 2022 10:24