Urb Cultural Planning

Prosjektets hovedmål er å øke Østersjøens utvikling gjennom samarbeide mellom innbyggere, og samarbeide mellom innbyggere og politikere, for å øke urban sosial innovasjon, inkludering og bærekraftig utvikling av nabolag i byer og distrikter.

Prosjektet inkluderer 14 prosjektpartnere og 36 tilknyttede organisasjoner i 8 land. Prosjektet vil benytte en rekke kulturelle planleggingsmetoder i 9 urbane demonstrasjonsprosjekt / laboratorium i nabolag og byer rundt Østersjøen der det vil bli utviklet verktøykasser som kan benyttes i videre arbeide med kulturell planlegging. Prosjektet vil arrangere 3 konferanser som vil samle regionale og byplanleggere, politikere, media, lokale firma og kulturplanleggere.

Prosjektet er finansiert av EU gjennom Intereg Baltic Sea Regionprogrammet. Prosjektet er et BSR flaggskipprosjekt som kjører fra januar 2019 til juni 2021 med en total finansiering på 2.528.385 euro.

HiNN leder sammen med Høgskolan i Skøvde to arbeidspakker som dreier seg om å spillifisere kulturell planlegging og å lage modeller i Minecraft av 3 byer; Riga, Gdansk og Kiel der man gjør kulturelle planleggingsprosjekter med barn alla FNs Habitats Block by Block-program, som bruker Minecraft til å styrke ungdom i samfunns- og byutvikling.

Publisert 13. des. 2021 14:09 - Sist endret 13. des. 2021 14:14