Aktuelt fra ALB

Utendørsfoto fra høgskolens studiested på Evenstad
Publisert 11. mai 2022 09:46

Maria Hörnell-Willebrand søker nytt åremål som dekan ved Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi ved Høgskulen i Innlandet.

Erlend Furuhovde med hunden sin i skogen ved Evenstad.
Publisert 4. apr. 2022 14:33

Helt siden han startet på Evenstad i 2017 har Erlend Furuhovde jobbet målrettet for å få jobb i Statens Naturoppsyn (SNO). Til høsten blir drømmen en realitet etter fullført master i anvendt økologi.

Jørgen ved siden av en skutresker.
Publisert 31. mars 2022 09:56

Allerede før fullførte studier har flere av våre tredjeårsstudenter på agronomi og landbruksteknikk fått relevant jobb, blant dem Jørgen og Karoline.

Portrettbilde av Elisabeth Kommisrud i en lab
Publisert 16. des. 2021 11:22

Institutt for bioteknologi i Hamar har fått 30 millioner kroner fra Forskningsrådet for å forske sammen med regionalt næringsliv på fagfeltet. Totalbudsjettet for det seksårige prosjektet er 63 millioner kroner.

Bilde av forskere som jobber med ulv som er bedøvet på vinteren
Publisert 8. nov. 2021 11:26

Mange uttrykker manglende tillit til rovdyrforskning her til lands, viser ny undersøkelse. Nå er det også klart hvem de skeptiske er.

Bilde av seks personer på en scene med Forskningsdagene-logoen i bakgrunnen
Publisert 1. okt. 2021 09:10

De seks deltakerne i årets Forskerkamp imponerte både publikum og dommere torsdag kveld. Det var svært tett i toppen, men én var hakket vassere enn de fem andre.