Aktuelt fra ALB

Bilde av sauer som beiter i barskog
Publisert 27. juni 2022 14:08

Høgskolen i Innlandet har fått 11 millioner kroner fra Forskningsrådet for å finne gode løsninger når det gjelder sauer som beiter i skogområder.

Utendørsfoto fra høgskolens studiested på Evenstad
Publisert 15. juni 2022 13:05

Maria Hörnell Willebrand får tilbud om nytt åremål som dekan ved fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi (ALB).

Utendørsfoto fra høgskolens studiested på Evenstad
Publisert 11. mai 2022 09:46

Maria Hörnell-Willebrand søker nytt åremål som dekan ved Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi ved Høgskulen i Innlandet.

Erlend Furuhovde med hunden sin i skogen ved Evenstad.
Publisert 4. apr. 2022 14:33

Helt siden han startet på Evenstad har Erlend Furuhovde jobbet målrettet for å få jobb i Statens Naturoppsyn (SNO). Nå blir drømmen en realitet etter fullført master i anvendt økologi.

Jørgen ved siden av en skutresker.
Publisert 31. mars 2022 09:56

Allerede før fullførte studier har flere av våre tredjeårsstudenter på agronomi og landbruksteknikk fått relevant jobb, blant dem Jørgen og Karoline.

Portrettbilde av Elisabeth Kommisrud i en lab
Publisert 16. des. 2021 11:22

Institutt for bioteknologi i Hamar har fått 30 millioner kroner fra Forskningsrådet for å forske sammen med regionalt næringsliv på fagfeltet. Totalbudsjettet for det seksårige prosjektet er 63 millioner kroner.

Bilde av forskere som jobber med ulv som er bedøvet på vinteren
Publisert 8. nov. 2021 11:26

Mange uttrykker manglende tillit til rovdyrforskning her til lands, viser ny undersøkelse. Nå er det også klart hvem de skeptiske er.