Om Rena

Mange muligheter til en variert og innholdsrik fritid på Rena.

I sentrum av tettstedet Rena finner du Høgskolen i Innlandet sin Avdeling for økonomi- og ledelsesfag. Med ca 80 ansatte administrerer og underviser vi ca 3300 av høgskolens studenter.

Destinasjon Rena

Rena ligger i Åmot kommune i Østerdalen og er kommunens tettsted og kommunesenter. Åmot kommune har i underkant av 4500 innbyggere og er ikke veldig stor. Men til tross for å være liten av størrelse er det et bredt tilbud av aktiviteter og arrangementer, både innenfor kultur og idrett. 

Kultur og idrett

Kulturhuset som ligger i sentrum av Rena har fasiliteter som bibliotek, kafé og kino. Der arrangeres også konserter og forestillinger. Rena idrettspark finner du i Rena Leir. Dette er et komplett idrettsanlegg med bl.a styrkerom, klatrevegg, svømmehall, fotball- og friidrettsstadion, tennisbaner, sandvolleyballbane, lysløype både sommer og vinter.

Det er også mulig å trene på to treningssentre midt i sentrum av Rena. Ellers arrangeres Birken årlig med start på Rena og vi har et stort løypenett som gjør det mulig for både sykkel og skiturer både i og rundt birkebeinertraseen. 

Friluftsliv og utfordringer

Rena og omegn har også ypperlige forhold for et allsidig friluftsliv, bl.a møtes to av Norges beste fiskeelver, Glomma og Renaelva, her.

I tillegg finnes både en 18-hulls golfbanebowlinghall og to mindre alpinanlegg i kommunen, Rena Alpin og Skisenter og Furutangen.

Vi kan også nevne at rikssenteret for fallskjermhopping, Østre Æra, som er Norges største hoppfelt, ligger i kommunen. 

Lag- og foreningsliv

Som student på Rena vil det være store muligheter for å engasjere seg i lag og foreningsliv. For å nevne noe tilbyr Rena Idrettslag bl.a. turnfotball og svømming. Andre lag tilbyr ski og alpint

Kulturskolen har tilbud innfor dans, teater og instrumenter. Mange av vervene i foreningene går på frivillighet, men noen kan også være lønnede. 

Snarvei unna

Savner du flere fristelser, er det mulig å ta buss eller tog til en av de nærliggende byene, Elverum eller Hamar, og Oslo er kun 17 mil unna.

Veien er også kort til Trysilfjellet som er en av Norges største skidestinasjoner.

Studentengasjement

Det vil også være mulig å engasjere seg i studentenes egne interesserorganisasjon ARENA. Arena samfunnet drives i sin helhet av studenter ved Campus Rena. ARENAs kjerneaktiviteter er pøbbdrift og idrett.

De står i spissen for arrangementer for studentene gjennom hele studieåret, som for eksempel FadderUKA og UKA, idrettskamper og -happenings, temafester, konserter med mer. Se mer informasjon om disse aktivitetene under Arena Bar og Arena Idrett.  

Campus Rena og Åmot kommune tilbyr et mangfold med noe for enhver smak!

Sist endret: .