Language: NOR | ENG

Om Rena

Tollef Kildes gata - Rena sentrum

Rena er et tettsted i Åmot kommune, i Østerdalen i Hedmark

Rena er et hyggelig tettsted med mange muligheter til en variert og innholdsrik fritid! 

Rena ligger i Åmot kommune i Østerdalen og er kommunens tettsted og kommunesenter. Kommunen har i underkant av 4500 innbyggere. 

Kultur og idrett

Åmot Kulturhus har fasiliteter som bibliotek, kafé og kino. Der arrangeres også konserter og forestillinger. 

Rena idrettspark finner du i Rena Leir. Dette er et komplett idrettsanlegg med bl.a styrkerom, klatrevegg, svømmehall, fotball- og friidrettsstadion, tennisbaner, sandvolleyballbane, lysløype både sommer og vinter.

Vi har et stort løypenett som gjør det mulig for sykkel- og skiturer, både i og rundt birkebeinertraseen. Årlig arrangeres Birken her, med oppstart på Rena. 

Friluftsliv og utfordringer

Rena og omegn har ypperlige forhold for et allsidig friluftsliv.

RenaFisking (15 of 20)

Renaelva regnes som en av de mest attraktive elvene i Norge for fiske etter ørret og harr. Varierte strømforhold og et svært rikt insektsliv gir det perfekte grunnlag for fluefiske etter stor fisk. Foto: Åmot kommune

Norges to beste fiskeelver, Glomma og Renaelva, møtes her. Åmot Jakt og fiskeforening drifter egen skytebane og står for flere ulike jakt- og fiskeaktiviteter. 

Her finnes det også en 18-hulls golfbane, bowlinghall og to mindre alpinanlegg, Rena Alpin og Skisenter og Furutangen

Er du en adrenalinjunkie, kan du teste fallskjermhopping på rikssenteret for fallskjermhopping, Østre Æra. Det er faktisk Norges største hoppfelt!

Lag- og foreningsliv

Rena_studenter_2018_08_2

Som student på Rena har du store muligheter for å engasjere deg i lag og foreningsliv.

Som student på Rena vil det være store muligheter for å engasjere seg i lag og foreningsliv. For å nevne noe tilbyr Rena Idrettslag bl.a. turn, fotball og svømming. Andre lag tilbyr ski og alpintÅmot Skytterlag har moderne skytebane.

Korene Kor i Åmot og Rena Damekor øver ukentlig og tar opp nye medlemmer. Rena Janitsjarkorps vill også gjerne ha med musikkglade studenter på øving og oppdrag. Kommunens kulturskole har tilbud innenfor dans, teater og instrumenter. 

Studentene på Rena har sitt eget idrettslag, Arena Idrett

 

Les mer om Rena og Aktiviteter i Åmot på Elverum regionens nettsider.

 

Velkommen til Åmot kommune!

Studentengasjement

Det er også mulig å engasjere seg i studentsamfunnet ARENA. Arena-samfunnet drives i sin helhet av studenter ved HINN - Rena. ARENAs kjerneaktiviteter er pubdrift og idrett og står i spissen for arrangementer for studentene gjennom hele studieåret, som for eksempel FadderUKA og UKA, idrettskamper og -happenings, temafester, konserter med mer. Se mer informasjon om disse aktivitetene på ARENAs nettsider.