Language: NOR | ENG

Om Lillehammer

Oversiktsbilde av studiested Lillehammer.

Høgskolen i Innlandets studiested på Lillehammer ligger i flotte omgivelser på Storhove, ca. 5 kilometer nord for Lillehammer sentrum. 

Lillehammer er en populær studentby. Med sine 28 000 innbyggere er den akkurat så liten at du blir sett, men også så stor at du kan være anonym når du trenger det.

Studentbyen Lillehammer 

Tre studenter som sitter på en stein. De smiler og ler, og tuller med hverandre. Det er to gutter og en jente. Den ene gutten legger agurker på øynene til jenta. Det er mørkt og solnedgang.

Studentene er med på å forme bymiljøet på Lillehammer i stor grad. 

Her er det 5000 studenter, i en kommune med 28000 innbyggere. Det vil si at studentene er med på å forme bymiljøet, i stor grad!

 

 

Byen har mange små og store kafeer, kulturarenaer og utesteder. Det gir deg som student en attraktiv ramme rundt studier og fritid.

Lillehammer er også et av studiestedene med landets høyeste dekning av studentboliger i tillegg til et relativt stort privat utleiemarked.

Kulturlivet

Oversiktsbilde Lillehammer

Lillehammer er en levende og pulserende by med mange spennende arrangementer, både lokale, nasjonale og internasjonale. Det er alltid noe å oppleve i Lillehammer!

Lillehammer og Gudbrandsdalen er en av landets fremste arrangementsregioner. Siden OL-ilden ble slukket i 1994, har arrangementsmenyen utviklet seg til å inneholde et enormt utvalg av kultur- og idrettsarrangement.

Med alt fra naturen til olympiske anlegg som arena, kan du enten lene deg tilbake og nyte, eller delta selv. Les mer om hva som skjer i Lillehammerområdet, på Visit Lillehammer sine nettsider.

Store nasjonale og internasjonale idrettsarrangement som Birken, Worldcup, samt kulturarrangement som Dølajazz, Litteraturfestivalen og Amandus, preger byen sommer som vinter, og gir glimrende prosjektpraksis for deg som student - eller du kan velge bare å nyte det glade livet de fører med seg.

Oversikt_kaffe

Å gå fra Høgskolen i Innlandet, studiested Lillehammer, til Balbergkampen er en svært populær turstrekning. Der får du en fantastisk utsikt over Lillehammer, og store muligheter for å ta den perfekte selfien! 

Lillehammer sentrum

Lillehammer er kjent som en unik by med sitt sjarmerende handelsmiljø, rike kulturliv og sin herlige lune atmosfære. Den gamle trehusbebyggelsen gjør at gågata er byens hovedpulsåre, og der finner du mange spennende butikker. Les mer om Lillehammer sentrum. 

Norges opplevelseseldorado

Rundt Lillehammer finner du flere av de mest kjente vintersportsdestinasjonene i Norge - Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen, Gålå, Nordseter og Sjusjøen. Om sommeren er de samme områdene like godt egnet, men da i kajakk, på beina eller på sykkel.

Her er hver er dag et eventyr, sommer som vinter, med alt fra familie-, kultur-, mat- og naturopplevelser til actionfylte opplevelser. Les mer om Lillehammer-regionen på www.lillehammer.com