Om Blæstad

Flyfoto over Blæstad

HINN på Blæstad har lang tradisjon for jordbruksutdanning, med røtter tilbake til 1923. Studiestedet har ideell beliggenhet på en gård åtte kilometer utenfor Hamar sentrum.

Blæstad er ett av tre studiesteder ved Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi hvor Institutt for jordbruksfag holder hus.

Her er det cirka 220 studenter og rundt 12 ansatte, noe som gir et nært forhold mellom studenter og ansatte. Vi tilbyr utdanninger innenfor agronomi, landbruksteknikk, økologisk landbruk og bærekraftig landbruk. Vårt studietilbud er unikt både i nasjonal og skandinavisk sammenheng.

Som student på Blæstad har du også mulighet til å ta kortere eller lengre opphold i utlandet i løpet av studietiden. Vi har mange internasjonale samarbeidspartnere.

17.august 2009 ble landbrukssenteret på Blæstad åpnet. Dette gir mulighet for et større og bedre fagmiljø ved at studentene for eksempel kan delta på lunsjseminarer som arrangeres. 

Per i dag er det Hedmark Bondelag, Vekstra, Hedmark Landbruksrådgivning, Hedmarken landbrukskontor og Vang almenning i tillegg til de faglige ansatte på Blæstad som er samlokalisert i landbrukssenteret.

Les mer på Landbrukssenterets hjemmeside: www.blæstad.no

Studentlivet på Blæstad

Studentsamfunnet på Blæstad driver blant annet Bodega’n studentpub og står for ulike sosiale arrangementer for studentene.

Facebooksiden til Bodega’n på Blæstad kan du følge med på det som skjer på og rundt campus.

Studentrådet har tillitsvalgte i hver klasse og jobber med det generelle læringsmiljøet ved Blæstad. Studentrådet har ansvar for den lokale studentpolitikken når det gjelder faglige, velferdsmessige og demokratiske spørsmål, og er en del av Studentorganisasjonen ved Høgskolen i Innlandet (StINN).

Destinasjon Blæstad/Hamar

Studiestedet ligger i Hamar kommune, og det er kort vei inn til byens sentrum.

Hamar er en byregion med 80.000 innbyggere innenfor 15 kilometer fra sentrum.

Hamar har togforbindelse sørover mot Oslo lufthavn og Oslo, nordover mot Lillehammer og Trondheim og østover mot Elverum og Østerdalen. Avganger hver time til Oslo Lufthavn (ca 55 minutter) og Oslo S (ca 85 minutter).

Den trivelige byen ved Mjøsas solside har et godt uteliv med konserter og festivaler, mange restauranter og kaféer, og et godt utvalg av handlemuligheter. 

Med sitt stabile klima, varierte natur, rike kulturarv og et vidt spekter av aktiviteter, kan Hamarregionen by på opplevelser året rundt.

Beliggenheten mellom Mjøsa og fjellviddene gjør at alt ligger til rette for vandring, sykling, golf, fiske, eller ski - enten langrenn eller alpint. 

Hamarregionen ligger også midt i smørøyet hvis du søker mattradisjoner og det gode liv. Her ligger storgårdene på rekke og rad med en rik kulturarv og vertskap som byr på seg selv. Mat med lokal identitet ivaretas her.

Og så har vi landets dyreste og fineste stupetårn!

Bilde av stupetårnet i Hamar

Les mer om mulighetene på Visit Hedmark og Hamarregion.