Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Høgskolen i Innlandet samler inn og bruker personopplysninger via høgskolens digitale hovedkanaler.

Høgskolen i Innlandet er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Behandling av personopplysninger på www.inn.no

Webredaksjonen har det daglige ansvaret for høgskolens behandlinger av personopplysninger på inn.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Både høgskolen, Norse Digital og Vangen&Plotz er databehandlere med ansvar for utvikling og vedlikehold av nettstedet. www.inn.no driftes på høgskolens egne servere.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på høgskolens egne servere. Det er kun høgskolen, Norse Digital og Vangen&Plotz som har tilgang til opplysningene som samles inn. Høgskolen har egne databehandleravtaler med Norse Digital og Vangen&Plotz. Disse regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Nettstatistikk – brukeranalyse og sideoptimalisering

Høgskolen samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på inn.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, brukes bare 195.159.103.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.

Vi bruker analyseverktøyene Google Analytics og Siteimprove på vårt nettsted.

Nettstatistikk - markedsføring

Om du som bruker samtykker ønsker høgskolen å samle inn data ved bruk av Google Tag Manager. Google Tag Manager gir høgskolen mulighet til å markedsføre aktuelle studier, seminarer, foredrag m.m. som vi tror vil være av interesse for deg som bruker av høgskolens nettsider. Du velger selv å samtykke til denne datainnsamlingen.

Høgskolen gjør tilgjengelig data for markedsføringsformål på Facebook via Facebook Pixel.

Les mer om betingelsene dine hos Facebook.

Om du er medlem av Facebook kan du selv endre dine annonsepreferanser hos nettsamfunnet.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Som bruker skal du få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Disse informasjonskapslene benyttes på inn.no

Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)

Søk

Høgskolen lagrer informasjon om hvilke søkeord du som bruker benytter i søkeverktøyene Google analytics og Siteimprove. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet på nettsidene bedre.

Deling av innlegg fra inn.no

Når du deler innlegg, legges informasjon inn der og da hos nettsamfunnet du velger. Hvordan det aktuelle nettsamfunnet håndterer dataene videre, reguleres av din avtale med nettsamfunnet. Informasjon om at du har delt et innlegg lagres imidlertid ikke hos høgskolen.

Nyhetsbrev

Høgskolen sender ut nyhetsbrev både til potensielle studenter, samarbeidspartnere og tidligere studenter. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. MailChimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. Informasjon om høgskolens bruk av MailChimp og mulighet for avmelding ligger i nyhetsbrevet. E-postadresser slettes også ut etter endt søknadsperiode, ref. potensielle studenter.

Saksbehandling og arkiv

Høgskolen i Innlandet bruker Public360 arkiv- og saksbehandlersystem med elektronisk journalføring elektronisk lagring av dokumenter. Public360 er et arkiv- og saksbehandlingssystem fra leverandøren Tieto som følger offentlige standarder (NOARK). Seksjonssjef for dokumentasjons – og informasjonsforvaltning er delegert det daglige ansvaret for systemet og manuelt arkiv, og at det er utarbeidet nødvendige rutiner for bruk av dette. Respektive avdelingsdirektører følger opp at den faktiske saksbehandlingen er i samsvar med rutinene.

Høgskolen i Innlandet behandler personopplysninger for å oppfylle tilsynets lovpålagte oppgaver etter bl.a. personopplysningslov, forvaltningslov, offentlighetslov og arkivlov.

Det registreres ulike typer personopplysninger i arkiv- og saksbehandlingssystemet. Dette er opplysninger som, fødselsnummer, navn, adresse, telefonnummer, epostadresse (grunndata) og annen relevant informasjon som fremgår av henvendelsen. Registrering, lagring og oppbevaring skjer i henhold til arkivlovgivningen. Saksdokumentene kan i tillegg inneholde sensitive personopplysninger. Ved krav om innsyn utleveres personopplysninger i henhold til offentlighetsloven og forvaltningsloven. Opplysninger som er nødvendig for behandling av klagesaker vil bli utlevert til Felles klagenemd som er Universitets og høgskolesektorens klageorgan i studentsaker.

Det er etablert særlige sikkerhetstiltak og rutiner for svært beskyttelsesverdig informasjon i arkivet, som for eksempel sensitive personopplysninger.

Høgskolen i Innlandet er pålagt å gjøre sine offentlige postjournaler tilgjengelig for allmennheten på Internett. En journal er systematisk og fortløpende registrering av alle inngående og utgående saksdokumenter. Journalene gjøres tilgjengelig i pdf-format på www.inn.no.

I offentlighetsforskriften § 7, jf § 6 fjerde ledd, er det spesifisert en del opplysninger som ikke skal framgå av offentlig journal og journaler som legges ut på nettet. Videre er det fastsatt at personnavn ikke skal kunne søkes fram i offentlig journal når oppføringen er eldre enn tre måneder.

Vi gjør oppmerksom på at forespørsler om innsyn via offentlig journal blir oppbevart (arkivert).

Telefon

Telefonsystemet logger antall henvendelser tjenesten mottar, samt lengden på telefonsamtalene.

E-post

Høgskolen benytter e-post i korrespondanse med både eksterne og interne kontakter. Fordi e-postsystemet er ukryptert bør du ikke sende sensitive personopplysninger per e-post. Del heller aldri passordene dine med andre per e-post.

Ved fratredelse slettes ansattes e-postkontoer, men enkelte relevante e-post kan bli overført til kollegaer.

Pågående arbeid

Høgskolen jobber med å få på plass mer informasjon om hvordan vi håndterer personvern. Mer informasjon kommer.