Videre studier etter fullført årsstudium ved HINN

Student ved en bokhylle på biblioteket.

Du kan søke deg videre fra flere årsstudier til bachelorutdanninger hos oss. Foto : Høgskolen i Innlandet.

Vurderer du å studere videre hos oss? Her er en oversikt over hvilke av våre årsstudier som kvalifiserer til videre studier.

Studiene søkes via vår lokale søknadsweb. Det åpnes for søking 1. februar, og søknadsfristen er 15. april. Merk at det på enkelte studier kan være begrenset med plasser, og at du konkurrerer med karakterer fra årsstudiet.

Under følger en oversikt over hvilke årsstudier som kvalifiserer for opptak til hvilke bachelorutdanninger.

Helse og idrett

• Årsstudium i idrett ( Elverum) kvalifiserer også for  bachelor -  faglærerutdanning i  kroppsøving og idrettsfag. Her er det et krav om snittkarakter 3 i matematikk (1T/P +2T/P, eller matte på høyere nivå) fra VGS og snittkarakter på 3 i norsk (hovedmål +sidemål+ muntlig) fra VGS og 35 skolepoeng). Det er en forutsetning at man har tatt pedagogikk-fag med veiledet og vurdert praksis i årsstudiet. Dette er sikret hos alle på årsstudium idrett på Elverum. Fra og med kull 2019 har studentene på årsstudium i idrett på Elverum vært kvalifisert for opptak til faglærerutdanningen i kroppsøving og idrettsfag.

Musikk

Årsstudium i musikk  kvalifiserer til videre studier på faglærerutdanning i musikk.

Merk at det er krav om 3 i matte, 3 i norsk og 35 skolepoeng fra videregående skole, og at du må ha dokumenterte kunnskaper og ferdigheter i musikk. Det omfatter en digital opptaksprøve.

Jordbruk

Pedagogikk

Årsstudium i pedagogikk kvalifiserer for bachelorutdanningen i pedagogikk og  pedagogikk, fleksibel.

Opptaket skjer i lokalt opptak.

Det åpnes for søking 1.februar og søknadsfristen er 15.april. Det kan være begrenset med plasser. Alle som søker konkurrerer med karakterene fra årsstudiet. Er du student hos oss trenger du ikke laste opp dokumentasjon siden vi har tilgang til dine karakterer.

Har du spørsmål om opptakskrav, studiekompetanse eller søknadsprosessen for de ulike bachelorstudiene? Sjekk ut studieomtalene, og ta eventuelt kontakt med opptakskontoret på opptak@inn.no.

Vil du hjelpe oss å bli bedre?

Vil du hjelpe oss?

Vi vil bli bedre. Høsten 2021 lanseres inn.no på ny nettløsning. Vi setter pris på om du hjelper oss ved å svare på en kort spørreundersøkelse.

Du kan lese mer her.

Ønsker du å delta?