- Vi tror vi vil få gjennomslag for universitetssøknaden

Bilde av rektor Kathrine Skretting på talerstolen ved studiested Hamar.

Rektor Kathrine Skretting tror Høgskolen i Innlandet kommer til å bli universitet innen de nye studentene er ferdig med sin studier. Foto : Høgskolen i Innlandet.

Inkludering, kunnskap og veien mot status som universitet var sentrale tema ved våre studiesteder i forbindelse med studiestart.

Først ut var studiested Lillehammer som hadde offisiell åpning mandag 12. august. Rektor Kathrine Skretting ønsket her over 1900 nye studenter velkommen på Storhove.

- Kjære, nye studenter, kanskje blir dere det siste kullet som ønskes velkommen til Høgskolen i Innlandet. Vi regner med at det vil stå Universitetet i Innlandet på vitnemålet når dere avslutter studiene. Vi tror vi vil få gjennomslag for universitetssøknaden vår, og dermed bli en institusjon helt i toppen av utdanningspyramiden.

Bilde av studenter ved studiested Lillehammer

Over 1900 nye studenter var på plass under åpningen ved studiested Lillehammer.

300 nye studenter på Rena

Senere på dagen var det åpning på studiested Rena, med rundt 300 nye studenter.

Bilde av studenter utenfor studiested Rena.

Rundt 300 nye studenter var samlet på Rena mandag 12. august.

Her ble studentene hilst velkommen av blant annet dekan Peer Jacob Svenkerud.

- Vi har høye forventninger til dere, og håper dere også har det til oss.

Ordfører i Åmot kommune, Ole Gustav Narud, vektla i sin tale hvor viktig studiestedet er for kommunen.

- HINN er en av de viktigste institusjonene i kommunen vår. Dere som er studenter er privilegerte, og har mange muligheter her.

- Vil bli deres beste år

På formiddagen tirsdag 13. august var det studiestart på Evenstad. Dekan Maria Hörnell Willebrand ønsket studentene velkommen.

- Dere komme til å treffe venner her som dere vil ha resten av livet. Det høres kanskje gammeldags ut, men dette kommer til å være deres beste år i hele livet som dere kommer til å se tilbake på med tårer i øynene. Men tro meg, slik kommer det til å bli.

Naturbilde fra Evenstad

I vakre omgivelser på Evenstad ble de nye studentene ønsket velkommen 13. august

Ordfører i Stor-Elvdal kommune, Terje Hoffstad, fokuserte i sin tale på hva kommunen kunne by på av aktiviteter ikke bare nå, men når studentene blir litt eldre.

- Her har vi gode barnehageplasser og skoler, så mitt håp er at mange av dere vil bosette dere her etter fullførte studier.

Styreleder i Studentsamskipnaden i Innlandet, Emily Johansson, hadde følgende oppfordring til studentene på Blæstad, der det var offisiell åpning litt senere på dagen.

- Mitt beste tips ved studiestart er å inkludere alle sammen. Ser du en som er litt alene som du ikke kjenner, si hei og ta han eller hun med på ulike aktiviteter.

Blæstad har i høst 71 nye studenter på heltidsstudiene, og det er forventet rundt 70 nye studenter på deltidsstudiet i økologisk landbruk som starter opp 19. august. På den offisielle åpningen var Studentsamskipnaden i Innlandet representert med administrerende direktør Erik Ulateig. Han hadde følgende anmodning til de ferske studentene.

- Si hei til en eller helst flere du ikke vet hvem er. Smil til en du ikke kjenner. Det er oss alle sammen i fellesskap som skaper et godt studiemiljø.

- Å være student betyr hardt arbeid

Torsdag 15. august var det offisiell åpningsseremoni i Terningen Arena for studiested Elverum. Dekan Ingrid Guldvik ønsket studentene velkommen på vegne av Fakultet for helse- og sosialvitenskap, og trakk i sin tale trakk frem tre ting til de nye studentene.

- Å være ny student betyr først og fremst hardt arbeid. Det er et privilegium å få en studieplass, og i Norge er vi så heldig at det er gratis å studere. Å være ny student handler også om å bli selvstendig, og om å engasjere seg. Dere skal utvikle dere som hele mennesker. Det handler om danning, oppførsel og moralske holdninger.

Nye studenter blir ønsket velkommen.

Tradisjonen tro ble nye studenter ønsket velkommen utenfor Terningen Arena.

Ordfører i Elverum kommune, Erik Hanstad, var også på plass for å ønske om lag 500 nye studenter på bachelor og årsstudier velkommen.

- Høgskolen i Innlandet her i Elverum er en spydspiss innen folkehelse, og det er et kompetanseområde som er veldig viktig for mennesker over hele landet. Vi vet hvor mye god helse har å si for livskvalitet, gode live og trygge samfunn.

- Studentene er viktige for byen

Senere på dagen var det studiestart på Hamar, der over 600 nye studenter samlet seg i strålende solskinn på høgskoletorget. Ordfører Einar Busterud var glad for å få studentene tilbake til byen.

- Et av hovedmålene for Hamar er å være en kunnskapsby, og dere som studenter er viktige for byen.

Som ved flere av studiestedene våre var det våre egne studenter som sto for underholdningen ved åpningen på Hamar. Jacob Hagelund Simensen tar Master i kultur- og språkfagenes didaktikk, mens Knut Lopes, Maren Sæther, Øystein Alm, Carl Jørgen Bakke og Henrik Strøm går siste året på faglærerutdanningen i musikk. Sammen sto de bak de musikalske innslagene.

Studenter som opptrer under åpningen ved studiested Hamar.

Våre egne studenter sto for musikken under åpningen ved studiested Hamar.

- Jeg trives veldig godt som student her. Det er godt studiemiljø, og veldig mange muligheter for meg som musiker både med tanke på nettverksbygging og tilgang til øvingslokaler, sier Simensen.