Våropptaket åpner 1. september

Studenter sittende ute ved studiested Lillehammer.

Fra 1. september er det mulig å søke på en rekke emner som tilbys våren 2021. Søknadsfristen er 1. oktober.

Fra og med 1. september er det mulig å søke på en rekke emner med oppstart i januar 2021.

Totalt er det 26 emner det nå er mulig å søke på fram til søknadsfristen 1. oktober. Samtlige kan du søke på i vårt lokale søknadsweb, der de er å finne i nedtrekksfeltet under «vår 2021».

Alle ledige studieplasser ved Høgskolen i Innlandet finner du her.

Det er emner innen en rekke fagområder det nå er mulig å søke på. På studiested Evenstad tilbys  naturoppsyn på deltid, mens det på Elverum er mulig å studere intensivsykepleie eller operasjonssykepleie.

På Lillehammer er det flere studier innen rådgivning og veiledning i pedagogiske virksomheter, i tillegg til blant annet forebyggende arbeid med utsatte barn og unge på deltid. På Hamar tilbys det en rekke språkfag for grunnskolen, blant annet norsk, naturfag, matematikk og engelsk.

- Emnene er innenfor en rekke ulike fagområder, men de aller fleste er tilknyttet Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk, og lærerutdanningen, sier seniorkonsulent i Utdanningsavdelingen, Hans Josef Tandsether.

Majoriteten av emnene er på 15 eller 30 studiepoeng, og lar seg kombinere med jobb eller andre studier. Flere av dem er rene nettstudier.

- De fleste emnene retter seg i hovedsak mot personer som vil videreutdanne seg og har en grad i bunn, men det er også flere emner som er på grunnivå og ikke krever noen spesielle forhåndskunnskaper. Det er en fordel om du sjekker opptakskravet i studieomtalen for emnet du vurderer å søke på, sier Tandsether.

Søknadsfristen for emnene er 1.oktober, men det er viktig å søke så tidlig som mulig da det kan bli konkurranse om plassene.