Utviklet nettkurs for ledere og lærere i voksenopplæringssentre

VFL-modell

HINN ved Senter for livslang læring (SELL) har i samarbeid med Kompetanse Norge videreutviklet nettkurset "Skolebasert vurdering for læring (SkoleVFL) og tilrettelagt det for lærere og ledere ved voksenopplæringssentre som jobber med forberedende voksenopplæring.

Nettkurset tar utgangspunkt i et eksisterende nettkurs, overordnet del fra nytt læreplanverk (LK20), forsøkslæreplanene og de fire grunnprinsippene for læringsfremmende vurdering; timing, mål, elevinvolvering og feedback. Nettkursets hensikt er å videreutvikle deltakende lærere og lederes vurderingskompetanse. Dette skjer gjennom arbeid med seks moduler over en tidsperiode på 2 semester.

Alt i alt er det 10 skoler fra hele landet som deltar i prosjektet og fredag 18.09 var det kick off webinar med deltakere fra alle skolene. Her fikk deltakerne bli litt kjent, de fikk møte arbeidsgruppa i prosjektet og fikk en første introduksjon til nettkurset. Webinaret belyste også det særegne med voksenopplæring og hva som skiller deltakere i voksenopplæring fra elever i ordinær skole.

SELL har hovedansvaret for det faglige innholdet i nettkurset, samt for oppsett på digital læringsplattform og gjennomføringa av nettundervisningen.

Kurset er samskapt med praksisfeltet i voksenopplæringen og med representanter fra Kompetanse Norge.