- Utviklende, sosialt og unikt

Vår tidligere student Nikolai Ødegaard tilbragte flere år på studiested Blæstad.

Nikolai Ødegaard fullførte studier innen både agronomi og landbruksteknikk ved studiested Blæstad. Foto : Høgskolen i Innlandet.

Da Nikolai Ødegaard startet på Blæstad, skjønte han raskt at studiene i landbruksteknikk og agronomi ville bli utviklende og gøy både faglig og sosialt.

Etter fullført landbruksskole og militærtjeneste flyttet Nikolai fra Trøndelag til Hedemarken for å ta fatt på studier innen landbruksteknikk og senere agronomi. Våren 2019 var begge de to bachelorgradene fullført. Valget av studiested viste seg raskt å være perfekt.

- For en med genuin interesse for teknikk og landbruk, er disse studiene midt i blinken.

På spørsmål om hvilke fag han likte best i løpet av studietiden, svarer trønderen:

- De aller fleste fagene var interessante og relevante, men verksted og konstruksjon var nok det faget jeg likte aller best.

Fikk relevant jobb

Nikolai forteller at det er ganske lett å få en relevant deltidsjobb når man studerer på Blæstad. Faktisk skaffet han seg fast jobb i Graminor etter endt studietid gjennom et slikt oppdrag.

- En av grunnene til at jeg nå jobber i Graminor, er fordi de under en presentasjon av planteforedling på Blæstad luftet muligheten for ekstrahjelp/innhøstingshjelp senere på året. Denne muligheten grep jeg, og arbeidsforholdet utviklet seg deretter.

Han mener også at studiene han tok på Blæstad i aller høyeste grad er relevant for jobben hans.

- Studiene favner de fleste områder innen landbruket, alt fra agronomi, jord og plante til tekniske løsninger og presisjonsjordbruk.

Godt studiemiljø

Ikke bare det faglige, men også det sosiale fungerte godt for Nikolai. Han beskriver studentmiljøet på Blæstad som svært bra.

- Man blir raskt kjent med andre likesinnede studenter. Starten på studiet med fadderuke og det hele var veldig gøy. I løpet av studieåret blir det også arrangert mange sosiale aktiviteter og fagturer som er med på å sette prikken over i-en, forteller den tidligere Blæstadstudenten.