Utgir bok om veiledning i skole og barnehage

Utsnitt av bokcover (Gyldendal)

Boka "Veiledningsordning i skole og barnehage" er utgitt på Gyldendal forlag og lanseres 19. mars 2019.

Les mer om boka på forlagets sider

Elin Birkeland Markestad gir ut boka "Veiledningsordning i skole og barnehage" på Gyldendal forlag.

I denne boken får du en innføring i hva veiledning rettet mot nyutdannede lærere i barnehage og skole innebærer, og hva som bør legges til grunn når en veiledningsordning skal etableres.

Med utgangspunkt i de nasjonale rammene gir boken en oversikt over de prinsipper og forpliktelser som gjelder, og du får tilgang til verktøy som kan brukes i planlegging, gjennomføring og evaluering av en ordning.

Boken etablerer en forståelse for hva veiledning handler om og hvorfor veiledning av nyutdannede lærere er viktig.

Enten du er skole- eller barnehageeier, skoleleder, barnehagestyrer og/eller veileder, vil du her få en innføring som kan gjøre arbeidet både enklere og mer utviklende både for deg selv og de du jobber sammen med.

Elin Markestad (foto: HINN)

Elin Markestad er høgskolelektor ved Institutt for pedagogikk og samfunnsfag - Hamar (foto: HINN)

Elin Birkeland Markestad startet å jobbe som lærer på ungdomstrinnet i 1991 og har alltid vært opptatt av hva som skaper gode og utviklende møter mellom elever og lærere.

I tillegg til lærerutdanning har hun terapeututdanning innenfor rus og psykiatri, rektorutdannelse og en mastergrad i veiledning fra NTNU.

Hun har lang og bred erfaring som veileder for veisøkere både i gruppe- og individuelle veiledninger.

Markestad er ansatt ved Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk ved Høgskolen i Innlandet, hvor hun både forsker og underviser innenfor veiledningspedagogikk.