Unikt miljøprosjekt på studiested Lillehammer

Undervisningsbygget Sørhove på Høgskolen i Innlandets studiested Lillehammer

Undervisningsbygget Sørhove på Høgskolen i Innlandets studiested Lillehammer skal renoveres.

I forbindelse med rehabilitering av et større undervisningsbygg skal Statsbygg prøve å gjenbruke så mye som mulig av byggematerialene som allerede er i bygget.

Initiativet til pionerprosjektet, omtalt i gårsdagens GD, kommer egentlig fra engasjerte medarbeidere og ledere i Høgskolen i Innlandet som er leietaker av bygget Sørhove.

Marit Torgersen

-Vi ønsker å være en krevende leietaker og har vært aktive for å få Statsbygg til å gjøre Sørhove-prosjektet - og kanskje renoveringen av hele studiestedet etterhvert – til et miljø- og gjenbruksprosjekt, forteller direktør for digitalisering og infrastruktur, Marit Torgersen, ved Høgskolen i Innlandet.

Store miljøbesparelser

Bakgrunnen er blant annet at bygninger står for en tredel av alle klimagassutslipp og 40 prosent av verdens energibruk. Når undervisningsbygget Sørhove renoveres kan lecablokker, lettvegger, dører, skilt, trappegelendre og mer til, bli brukt opp igjen i bygget, eller solgt til andre byggeprosjekter.

Prinsipp for studiestedsutvikling

-Miljøbevisste medarbeidere ved høgskolen er med på å sette slike tiltak på agendaen. De ønsker at vi som høgskole går foran, og at bærekraft og miljø er viktige prinsipper for all studiestedsutvikling framover, sier Torgersen.

– Så vidt vi i Statsbygg vet så er dette et pionerprosjekt for norsk byggenæring, sier sivilingeniør og miljørådgiver Elin Hansen i Statsbygg til avisa GD.

Les artikkel om prosjektet i GD (krever abonnement)