TV-studenter bak Gullrutens fagpris på TV2

Student på scenen i blått lys (foto: Bendik Stubstad Henriksen)

Gullrutens fagpris er en prisutdeling til de som får programledere og skuespillere til å skinne og som samtidig får historien til å fungere for publikum (foto: Bendik Stubstad Henriksen)

Når Gullrutens fagpris sendes på TV2 på lørdag 11. mai, er det studentene ved TV-skolen som står bak hele produksjonen.

Gullrutens fagpris er et TV-show som hvert år sendes på TV2. Det er en fagpris som feirer alle bak kamera, i kulissene og i postproduksjonen. En prisutdeling til de som får programledere og skuespillere til å skinne og som samtidig får historien til å fungere for publikum.

Omfattende produksjon

Samtidig er Gullrutens fagpris eksamensproduksjonen for bachelorstudentene ved flerkameraproduksjon på studiene innen TV-teknikk og TV-regi, samt TV-ledelse, og prosjektet er svært omfattende for studentene. For enkelte av dem er oppstarten allerede på høsten i forveien.

Sofie Johansen, som går siste året på TV-ledelse, er prosjektleder.

- Som prosjektleder er min hovedoppgave å ha kontakt med TV2 og sørge for at de er fornøyd med leveransen. Jeg har også kontakt med Stiftelsen Gullruten og sørger for at de får med sine ønsker, og passer på at resten av crewet har det de trenger for å produsere fagprisen og fullfører arbeidsoppgavene sine. Men på TV-skolen så hjelper alle hverandre, så jeg var også litt produksjonsassistent, scenograf, studiorigger og stilte ellers opp der det var behov.

Godt samarbeid

- Arbeidsmengden som legges ned i dette prosjektet er enorm, og utfordringene har vært mange, men de involverte kan absolutt være stolte av gjennomføringen og resultatet, forteller Bendik Stubstad Henriksen, som er førsteamanuensis ved TV-skolen og har fulgt studentene tett i dette prosjektet.

- Det å skulle produsere en prisutdeling for bransjen man selv utdanner seg til oppleves nok litt nervepirrende, ikke bare fordi det skal sendes på TV, men også kanskje spesielt fordi potensielle kollegaer og arbeidsgivere sitter i salen og observerer hele produksjonen.

Det er TV – ledelsesstudenten Ferdinand Joppe Hansen Udness enig i. Han har vært ansvarlig for hovedmanus til sendingen.

- Fagprisen er utrolig gøy å jobbe på av flere grunner. Det er en av våre største produksjoner og den sendes på TV2. Prestasjonsangsten kan komme, men heldigvis var vi en stor og god gjeng som jobbet sammen og støttet hverandre gjennom hele prosessen.

Som hovedmanusansvarlig har Udness jobbet sammen med redaksjonen for å utarbeide innholdet og strukturen til sendingen.

- Det er viktig å ha et godt samarbeid med redaksjonsleder og sammen utarbeide en rød tråd i sendingen og hvilken sjargong vi skal forholde oss til. Han forteller videre at hans største oppgave var samarbeidet med programleder Katarina Flatland. Dette samarbeidet kan deles inn tre deler.

- Først skrev jeg et manusforslag til henne. Deretter samarbeidet vi opp mot avvikling for å gjøre det så smooth som mulig. Til slutt er det prøver og avviklingsdagen hvor du som manus er den nærmeste støttespilleren til programleder.

I alt har 70 studenter vært involvert i dette prosjektet og det er et stort ansvar for prosjektleder Sofie Johansen. Hun mener selv at skolens studenter har et flott samarbeid.

- Jeg er mest fornøyd med crewet som har stått på som helter fra dagen de kom på prosjektet. Jeg følte at alle fikk et eierskap til prosjektet, som var veldig viktig for meg, for jeg tror dette gjør at produksjonen blir bedre. Jeg er også fornøyd med at vi endte opp med å produsere fra Nydalen, som gjorde at Fagprisen ser helt annerledes ut i år, og det er jo ganske kult!

TV-studentene bak Gullrutens fagpris 2019 (foto: Bendik Stubstad Henriksen)

Arbeidsmengden som legges ned i produksjonen av Gullrutens fagpris er enorm (foto: Bendik Stubstad Henriksen)