Tre nye rekrutteringsstillinger til Høgskolen i Innlandet

Bilde av rektor Kathrine Skretting og statsråd Iselin Nybø.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (til venstre) hadde med seg gode nyheter til Storhove tirsdag. Her med rektor Kathrine Skretting. Foto : HINN/Håkon Boye Bergum.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø hadde med seg gode nyheter da hun tirsdag besøkte studiested Lillehammer.

I forslaget til statsbudsjett fra regjeringen som ble offentliggjort mandag fikk Høgskolen i Innlandet ingen nye rekrutteringsstillinger. Da ytret rektor Kathrine Skretting  et ønske om at HINN kunne få noen av de 6 ufordelte stipendiatstillingene. Allerede dagen etter ble ønsket oppfylt da tre av stillingene ble lagt til HINN. Skretting er klar på at nye rekrutteringsstillinger er gode nyheter på veien mot å bli universitet.

- Denne gaven setter vi stor pris på

- Dette er kjempefint for Høgskolen i Innlandet. Vi hadde 62 stipendiatstillinger og får nå 65, noe som er veldig mye bedre. I arbeidet mot å bli universitet telles det at det produseres nok doktorgrader ut fra stipendiatene. Nå har vi fått flere hjemler, en gave vi setter stor pris på, sier Skretting.

De tre rekrutteringsstillingene (stipendiatstillinger eller post.doc-stillinger) ved HINN vil bli finansiert av departementet og utgjør rundt 3,9 millioner kroner.

- HINN er inne i en spennende tid der man har satt seg høye mål og viser store ambisjoner. Disse tre stillingene håper jeg kan være med å løfte institusjonen i innspurten mot å forhåpentligvis bli universitet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø.

Statsråd som hilser på studenter på studiested Lillehammer.

Representanter for StInn møtte tirsdag statsråd Iselin Nybø på Lillehammer.

- Jeg heier på universitetene og høgskolene

Universitetssøknaden var overordnet tema da Nybø besøkte Storhove. Hensikten var i tillegg til gaven å få et dypere innblikk i søknaden og prosessen mot å bli universitet.

- Jeg er her for å lytte og få innsikt i flere detaljer om arbeidet mot å bli universitet. Jeg heier på mine universiteter og høgskoler, og det skjer mye spennende her som jeg ønsker å lære mer om, sier Nybø.

HINN var representert ved rektor Kathrine Skretting og viserektor Anna L. Ottosen under besøket der statsråden fikk en omvisning på Storhove. Det inkluderte en tur innom filmskolen og Studentorganisasjonen i Innlandet, samt et innblikk i NORPART-prosjektet. I tillegg ble universitetssatsningen diskutert.