Deltakerne i Reisekompis (foto: Ungt Entreprenørskap)

Reisekompis på Fylkesmessa for ungdoms- og studentbedrifter i Oppland, 13. mars 2018. (Foto: Ungt Entreprenørskap)

Når Norges beste studentbedrift skal kåres 11.-12. juni er det med to bedrifter fra HINN Lillehammer.

Deltakere Medisin-Sjekk SB (foto: Ungt Entreprenørskap)

Deltakerne i Medisin-Sjekk under Fylkesmessa for ungdoms - og studentbedrifter i Oppland (foto: Ungt Entreprenørskap)

NM for studentbedrifter arrangeres i Næringslivets Hus (NHO) i Oslo med 21 studentbedrifter fra hele landet som deltakere.

Studentbedriftene fra Lillehammer kvalifiserte seg til NM gjennom deltakelse på fylkesmessa til Ungt Entreprenørskap Oppland. Der ble Medisin-Sjekk SB kåret til Beste studentbedrift, mens Reisekompis SB fikk andreplassen.

Etter fylkesmessa i mars har bedriftene jobbet videre med å utvikle ideene sine, og de er nå klare for to intense dager på NM!

Nyskapende ideer

Celina Brendløkken og Thanita Thepsen, som står bak studentbedriften Medisin-Sjekk SB, mener at feilmedisinering er et utbredt problem som truer pasientsikkerheten og påfører samfunnet vårt store kostnader.

De ønsker derfor å utvikle en software til helsepersonell som enkelt kan dobbeltkontrollere at rett medisin går til rett person.

Reisekompis SB ønsker å gjøre noe for de mange enslige som liker å reise, men som ikke har noen å reise sammen med. De vil utvikle en nettside som skal gjøre det enklere å finne aktuelle reisepartnere.

Ved å lage en profil på nettsiden skal man kunne matche med andre som har de samme ønskene for reisen. Reisekompis SB består av Vårin Eggen, Anett Hovde, Anett Hermanstad og Charlotte Slørdahl Gulbrandsen.

Vinneren av Norges beste studentbedrift 2018 skal representere Norge i EM i Latvia i sommer.

Ønsker økt satsing på studentbedrifter

I år er de to studentbedriftene fra Lillehammer Innlandets eneste representanter på NM. Hverken Høgskolen i Innlandets øvrige studiesteder eller NTNU i Gjøvik stiller med deltakere. Ungt Entreprenørskap i Oppland og Hedmark etterlyser en større satsing på entreprenørskap og studentbedrifter.

- Å drive studentbedrift gir studentene muligheten til å omsette teori til praksis. En studentbedrift kan være første steget på veien til å etablere egen virksomhet etter studietiden, sier rådgiver i Ungt Entreprenørskap Oppland, Inger Elin Nes Hjelle.

- Innlandet trenger unge, kreative mennesker som ønsker å satse og bidra til utvikling av regionen. I en studentbedrift får de testet ideen sin, samtidig som de lærer mye om rollene i arbeidslivet, nettverksbygging og samarbeid. Ungt Entreprenørskap ønsker et enda tettere samarbeid med utdanningsinstitusjonene slik at flere studenter skal få muligheten til å drive studentbedrift!