Att-tegn

Du fåt tilsendt åtte moduler per e-post fra 3. oktober.

I forbindelse med Nasjonal Sikkerhetsmåned, tilbyr HINN alle ansatte og studenter et kurs via e-post i informasjonssikkerhet.

Nasjonal Sikkerhetsmåned gjennomføres i regi av Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) med samarbeidspartnere.

Alle studenter og ansatte er påmeldt kurset, men det er selvfølgelig frivillig om man velger å delta.

Må forebygge menneskelige feil

Vi blir daglig utsatt for IT-angrep, blant annet gjennom «phishing»-eposter. De som står bak, er fiendtlige stater og organiserte kriminelle med kompetanse på både teknologi og psykologi. Og de utvikler kontinuerlig nye angrepsvinkler og – metoder.

Våre systemer, nettverk og PC-er er allerede godt sikret. Men dette er en svak trygghet dersom vi brukere ikke forebygger menneskelige feil, forstår risikoer og konsekvenser, og vet hvordan vi skal forsvare oss mot angrep utenfra. Det krever bevisstgjøring, og det krever opplæring.

Åtte moduler tilsendt på e-post

Kurset består av en serie med 2-3 minutters moduler som du vil få tilsendt via e-post fra 3. oktober. Avsender er: Nasjonal  sikkerhetsmåned 2017 <course@nanolearning.com>

Modulene inneholder følgende tema:

Uke 1: Sammen står vi sterkere

Uke 2: Dine personopplysninger er gull verdt!

Uke 3: Vær smartere enn tingene dine

Uke 4: Fremtiden er sikker

Du bestemmer selv når og hvor du vil løse oppgavene i modulen, så lenge du gjør dette innen 9. november.

Premier for gjennomføring

Blant de som gjennomfører alle åtte moduler, trekker vi ut fem vinnere av et klippekort på middag fra SINN, og ti vinnere av et klippekort på kaffe.

Vi håper du vil bli med på kurset, og på den måten bidra til at vi kan øke vår felles kompetanse på dette viktige området!

Har du spørsmål, kontakt Sigrun Dancke Skaare