Tidligere HINN-student årets kinosjef

Bilde av Katrine Wang Svendsen som fikk utmerkelsen årets beste leder.

Foto : Sigurd Moe Hetland © for Kinomagasinet.no.

Katrine Wang Svendsen er kåret til beste leder hos Nordisk Film Kino.

Utmerkelsen fikk hun da Nordisk Film Kino arrangerte sitt interne Awards-Show i Oslo 27. januar. Til daglig jobber hun som kinosjef hos Nordisk Film Kino Hønefoss, men hun har tidligere gjort seg bemerket ved Høgskolen i Innlandet. Hun har bachelor- og mastergrad i film- og fjernsynsvitenskap.

Professor Audun Engelstad ved Fakultet for audiovisuelle medier og teknologi husker Svendsen som en flittig og dyktig student.

-Vi er mange som husker henne som en særlig aktiv og interessert student. Hun var alltid sterkt interessert i klasserommet, så dette er en fjær i hatten for henne, og litt for oss, erindrer Engelstad.

Svendsen avla mastereksamen hos oss tilbake i 2014. Oppgaven med tittelen «Å fange den fiktive virkeligheten: en oppgave som undersøker cinéma vérité-stilens effekt når den brukes i situasjonskomedie og skrekkfilm» handler kort fortalt om stil i horror og komedie.

-Det var under det første året på høgskolen da jeg studerte film- og fjernsynsvitenskap at jeg forstod at den utdannelsen, sammen med bachelor i økonomi, var det rette for å jobbe i kinobransjen, sier Wang Svendsen til Kinomagasinet.