Studenter fra Evenstad med TV-team fra NRK (foto: HINN)

Studentene ble intervjuet av NRK (foto: HINN)

Det var vann på alle kanter da flommen i Glomma herjet i Østerdalen i helgen, men studentene gjorde det beste ut av situasjonen.

Jorder og veier var overflommet i helga da Glomma og sidebekker gikk over sine bredder, men det var ingen fare for folk og bygg på campus.

Dekan Kristin Gangås ble intervjuet av Lørdagsrevyen på NRK, hvor hun fortalte at vi er vant med flomfare på Evenstad, der vi senest i 2013 var omringet av vann, og at vi nok må forberede oss på flere flommer fremover på grunn av klimaforandringene.

Tok en padletur på jordene

Studentene som bor på stedet tok det hele med ro, og flere benyttet anledningen til å padle seg en tur på jordene.

Vi kan imidlertid melde om at mesteparten av vannet nå har trekt seg tilbake, og alt er tilbake til normalen på Evenstad.

Flommen

HINN på Evenstad omringet av vann (foto: HINN)

Det ble også lagt ut en artikkel på NRK Hedmark og Oppland