Statsminister Erna Solberg prøver VR-briller under Park-besøket.

Statsminister Erna Solberg fikk prøver VR-briller under sitt Park-besøk. 

-Dette er veldig spennende. Vi trenger denne type miljøer i Norge, sier statsminister Erna Solberg etter besøket hos gründer- og næringshuset Park på Hamar. 

I de gamle lokalene kjent som ”Midtbyen Park” er 6000 m2 omdannet til en yngleplass for grundere, studenter og etablerte selskaper. Gjennom det times lange besøket fikk statsministeren møte husets leietakere, og fikk både se, høre om og prøve ny teknologi. Solberg lot seg imponere.  

Spennende møte

-Det er spennende å få oppleve dette miljøet, og Hamar har gjort noe riktig når de har valgt å satse på dette, sier statsministeren. 

PARK er et samarbeid mellom det offentlige, næringsliv og akademia. Leietakerne består av et stort antall teknologibedrifter, innen blant annet spillutvikling og virtuelle virkelighet. Høgskolen i Innlandet drifter her et topp moderne ”Motion Capture-studio” og tilbyr landets første VR/AR-studium. 

Stort potensiale

-Det å ha skapt denne utdanningsveien og mulighetene her er veldig fremtidsrettet. Og det ser vi ved at det er studenter fra hele Norge som går her, sier Solberg, som fikk møte både nåværende og tidligere studenter fra HINN.

Statsministeren besøker Park!

- Her blir folk utdannet for fremtidens arbeidsmarked. Det er ekstremt viktig, avslutter Solberg. 

 

Statsminister Erna Solberg sammen med rektor og ansatte ved Høgskolen i Innlandet

Statsminister Erna Solberg sammen med Hege Michelsen, dekan ved Fakultetet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi (t.v.), Kathrine Skretting, rektor ved Høgskolen i Innlandet og Marit Christine Berg Strandvik, instituttleder ved Fakultetet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi (t.h.)

 

Sist endret: .