- Spennende, utfordrende og lærerikt

Bilde av student.

Marcus Gramstad Engebretsen ønsker å jobbe som eiendomsmegler, og derfor studerer han Bachelor i Eiendomsmegling på Rena.

Slik beskriver Marcus Gramstad Engebretsen Bachelor i eiendomsmegling ved studiested Rena som han er godt i gang med.

Marcus er 22 år, og kommer fra Lillestrøm. Han går andre året på Bachelor i eiendomsmegling, som tilbyr studenter den nødvendige kompetansen som trengs for å arbeide med salg og utleie av boliger, og dette er en av grunnene til at han valgte dette studiet.

- Etter videregående fant jeg fort ut at jeg ville jobbe innenfor salg, men ønsket ikke å ha en vanlig butikkjobb hvor jeg kun er i butikken. Ved å studere eiendomsmegling får jeg muligheten til å opparbeide meg relevant informasjon innenfor salg av eiendom, samt komme inn i en bransje hvor hver dag er ulik.

Variert studiehverdag

På høgskolen har studentene ikke like dager, spesielt i det fjerde semesteret som Marcus nå er inne i. I det første semesteret hadde han forelesning fra 09.15 til 12.00 tre dager i uken, og en forelesning fra 12.30 til 15.15 en dag i uken. Slik var det hver uke i første semesteret. Nå i fjerde semesteret har vi alt fra en forelesning i uken til fem forelesninger i uken.

- Men helt ærlig så er jeg usikker på hva jeg liker best – første, eller fjerde semester? For det var jo greit å vite at vi bare hadde fire forelesninger i uken. Men uansett om det er en forelesning eller fem forelesninger, obligatorisk eller ei, så er det fremdeles viktig å prøve og møte opp på alt. For det gjør deg jo bare mer forberedt til eksamen, men også til det virkelige arbeidslivet.

God blanding av ulike emner

Forelesningene på Bachelor i eiendomsmegling er en god blanding mellom markedsføring, juss, økonomi, og matte. Marcus sier at det kan være lurt og ikke minst bra for din egen del å ha forkunnskaper om matte, rettslære, og generell økonomi før man søker seg inn på dette studiet.

- Hvis man har forkunnskaper i disse fagene kommer det til å gi deg en stor fordel, men hvis man ikke har dette på plass – ikke la det hindre deg i å søke. Foreleserne er utrolig flinke til å lære bort kunnskapen sin til studentene, samtidig som de gjør faget spennende. Det er ikke sånn at foreleserne kun leser opp pensum fra en PowerPoint. De forteller også om egne erfaringer i bransjen. På denne måten får vi studenter et innblikk i det arbeidsmarkedet vi skal ut i senere, men også hvordan hverdagen kan bli i den bransjen.

Håper å få jobb før fullført studium

En Bachelor i eiendomsmegling er ikke et profesjonsstudium – dvs. at man ikke får en yrkestittel etter fullført grad. For å få tittelen eiendomsmegler må du først ha fullført eiendomsmeglerstudiet, og deretter fullført praksistiden på et meglerkontor i to år. Etter dette er på plass, er du kvalifisert til å søke Finanstilsynet om å bli eiendomsmegler.

- Planen er å bli ferdig på normert tid, men også sikre meg en jobb som eiendomsfullmektig før jeg er ferdig med bachelorgraden.

Om du ikke ønsker å begynne i praksis med en gang, går det også fint. Studiet gir mange muligheter til videreutdanning på masternivå. Ved Høgskolen i Innlandet gir studiet opptaksgrunnlag til Master i offentlig ledelse og styring og Master i økonomi og ledelse med spesialisering i markedsføringsledelse. Hvis du også velger spesifikke valgemner i bachelorstudiet vil du kunne få tittelen siviløkonom.

Passer for de som ikke er redde for utfordringer

Eiendomsmegling er et prestasjonsbasert yrke, og passer best for de som ikke er redd for å møte utfordringer, sier Marcus.

- I tillegg er det viktig at du klarer å jobbe systematisk, da eiendomsmeglere utfører en del administrativt arbeid. Så om du er interessert i salg av eiendom og møte nye mennesker, samt ønsker en unik hverdag, er Bachelor i eiendomsmegling noe for deg!