Smittesporing: Starter registrering i undervisningsrom

Utklipp av klistremerke med QR-koden som trengs for å registrere oppmøte.

Alle undervisningsrom på Rena og Lillehammer blir utstyrt med klistremerker med QR-koden for å gjøre det lett å registrere oppmøte.

Alle som er tilstede i undervisningsrom på studiestedene Rena og Lillehammer blir bedt om å registrere seg med tanke på smittesporing.  Ordningen gjelder der det ikke allerede blir gjort annen registrering på grunn av pliktig oppmøte.

– Registreringen gir oss oversikt over hvem som har vært tilstede for eksempel under forelesninger. Det er viktig for at helsemyndighetene raskt skal kunne drive smittesporing hvis det oppdages koronasmitte, sier beredskapsleder ved høgskolen, Marit Torgersen.
Les om smittesporing på Folkehelseinstituttet sine nettsider

QR-kode

Selve registreringen går raskt og er enkel.

1. QR-koden som er klistret på bordet i undervisningsrommet skannes med mobiltelefonen
  2. Nettskjemaet som åpnes fylles ut og sendes inn (det tar 20 – 30 sekunder)

Hvert rom har sin unike QR-kode som leder til et nettskjema hvor de fremmøtte skriver inn navnet sitt og når vedkommende var til stede i rommet.

– Vi håper at alle deltar i dugnaden og registrerer seg. Det gir smittevernmyndighetene mer treffsikker informasjon om hvem de må kontakte, og det kan redusere antall personer som må i karantene dersom det oppdages smitte, sier Torgersen.

Det er også en sikkerhet for den enkelte student ved at de kan være trygg på å bli kontaktet dersom det oppstår en smittesituasjon.

For å kunne ivareta personvernet blir registreringen gjort via Nettskjema med begrenset tilgang. Alle registreringer slettes automatisk etter ti dager. Personvernombudet ved HINN har deltatt i utviklingen.

Det er ikke nødvendig å registrere seg med QR-kode på studier der det allerede blir gjort annen registrering på grunn av pliktig oppmøte.

Testet på Rena

Registreringen ved hjelp av QR-koder er testet ut i undervisningsrom på Rena de siste ukene. Basert på erfaringene fra denne piloten, starter høgskolen nå også registrering på Lillehammer.

– De aller fleste studenter på Rena har stilt opp i dugnaden og registrert seg. Tilbakemeldingen deres om ordningen er at den er enkel og lett å bruke. Det er også enkelt for oss å hente ut data om det blir nødvendig, sier Åshild Nordli i den lokale beredskapsgruppa ved Handelshøyskolen.