Slik forbereder Emilie seg på studier ved HINN

Portrettbilde av Emilie Teig.

Emiie Teig har planer om å studere rettsvitenskap ved studiested Lillehammer til høsten. Foto : Privat.

Over 7000 søkere har Høgskolen i Innlandet som førstevalg i Samordna opptak. Men hvordan forbereder søkerne seg til å få svar på søknaden og studiestart?

Emilie fra Lillestrøm går siste året på Bjørkelangen videregående skole. Tidlig var hun fast bestemt på å søke seg til bachelor i rettsvitenskap ved studiested Lillehammer. Hun var innom standen vår på Lillestrøm i januar, og korona-pandemien har ikke hatt noen stor innvirkning på hennes studievalg.

- Det har ikke bare vært lett å fullføre videregående og være russ i disse tider, og det er jo litt trist da det nærmer seg en avslutning som vi kanskje ikke får gjennomført helt som planlagt. Rent sosialt er det kjedelig, men selve læringen synes jeg går fint da jeg er en selvgående elev.

Står fast på studievalget

Emilie har alltid hatt lyst til å bli advokat, og har nå rettslære på videregående. I en periode preget av et usikkert arbeidsmarked er hun trygg på at hun har gjort et godt valg.

- Jeg tror aldri en utdanning innen juss vil bli unyttig da den kan benyttes innenfor utallige områder som ikke vil byttes ut med teknologi på lenge. Planen er fortsatt å studere rettsvitenskap, og nå har jeg allerede skaffet både leilighet og stallplass i Lillehammer, så alt er klart til høsten.

Bilde av Emilie Teig ridende på en hest.

Emilie har allerede sikret seg stallplass for hesten sin i Lillehammer. Foto : Privat.

Planlegger for studier i Lillehammer

Tiden fram til hun får svar på søknaden skal Emilie bruke på å fullføre videregående og leve et så normalt liv som mulig. Hun håper en avslutning med kullet sitt og litt ferie i Norge før turen forhåpentligvis går til Lillehammer.

- Jeg ser fram til å møte nye folk, starte litt på nytt og styre min egen hverdag litt mer. Samtidig gleder jeg meg til nye utfordringer, og spesielt å studere noe jeg liker. Det skal bli godt å slippe fag som jeg absolutt ikke interesserer meg for.

Selv er hun godt forberedt til studiestart med leilighet og stallplass på plass. Sommeren skal hun også bruke til å forberede seg på studenttilværelsen.

- Jeg er godt i rute siden jeg har fått på plass mye av det praktiske. Rent faglig har jeg hatt rettslære i to år og prestert godt, så jeg føler meg godt forberedt på det som forhåpentligvis er i vente på Lillehammer.