Language: NOR | ENG

Samspill mellom teori og praksis i et inspirerende fagmiljø

Profilbilde av Syver Bjørgo.

Syver Bjørgo har tidligere studert landbruksteknikk ved studiested Blæstad. Foto : Privat. 

Landbruk, teknologi og fagdiskusjoner – høres disse ordene spennende ut for deg? Vår tidligere landbruksteknikkstudent Syver Bjørgo forteller om hvordan disse tingene henger sammen på Blæstad.

Bjørgo jobber i dag som teknisk service spesialist hos AGCO Eikmaskin. Den spennende listen over fagene i bachelor i landbruksteknikk – som danner en ideell kombinasjon av landbruk og teknikk – gjorde at Syver bestemte seg for å ta utdannelsen sin på Blæstad.

- Jeg har alltid vært interessert i teknikk, og alt innen landbruksfeltet har jeg vært interessert i siden jeg var liten. Landbruksmaskiner er så mangt, fra spesialkonstruerte redskaper for spesifikke arbeidsoppgaver til høyteknologisk presisjonsutstyr. Det er et vidt spekter av spennende maskiner og teknologi man kommer innom på Blæstad, forteller Syver.

Interessante fagdiskusjoner som aldri tar slutt

Det å ha inspirerende diskusjoner innenfor området man brenner for er viktig og motiverende. For Syver er nettopp dette noe av det beste med å studere på Blæstad.

- På Blæstad møtes mange mennesker med mange av de samme interessene for norsk landbruk, og det blir en boble av landbruksfaglig prat både i og utenom undervisningen. Du kan lære mye av medstudentene gjennom faglige diskusjoner, sier Syver.

Samhandling mellom teori og praksis

Syver synes at fagene der studentene virkelig satte teorien ut i praksis var de morsomste.

- Våronn-faget må jeg trekke frem som det artigste i tillegg til verkstedfagene. Å kunne kombinere teori med praksis ute i åkeren med fokus på teknikk og agronomi samtidig var veldig interessant, forteller han.

Bakgrunnskunnskapen er viktig i yrket

Som teknisk service spesialist, mener Syver at bakgrunnskunnskapen fra Blæstad har vært og er veldig viktig for den jobben han har nå.

- De grunnleggende prinsippene er fortsatt gjeldene på nye traktorer i dag, selv om mye er endret, påpeker han.

Tips til dem som vurderer å studere landbruksfag

- Har du interesse av teknologi i landbruket og ønsker å jobbe innen landbruksmaskinbransjen, er Blæstad helt klart plassen å studere. Blæstad gir deg mer enn bare faglig kompetanse. Du får også et godt innblikk i landbruket generelt, avslutter den tidligere landbruksteknikkstudenten.