Rekordmange påmeldte til Conference on Environmental Pscychology

To studenter på en konferanse.

Årets konferanse ble i år arrangert for fjerde gang på rad. Avbildet er Lasse Fredagsvik og Rabia Tariq.

Det var 158 påmeldte fra 15 land til den heldigitale konferansen som nylig ble arrangert.

Konferansen i miljøpsykologi ble i år arrangert 19. og 20 november for fjerde gang på rad. Det er en studentdrevet konferanse som arrangeres av studenter i samarbeid med Høgskolen i Innlandet og Norsk Miljøpsykologisk Nettverk.

I år foretok rektor ved Høgskolen, Kathrine Skretting, den offisielle åpningen av konferansen. Konferansen har flere formål, blant annet å fremme forskning innenfor miljøpsykologi og relaterte disipliner, i tillegg til å vise hvilke praktiske anvendelser denne vitenskapen kan bidra til.

Mennesker samlet i en forelesningssal på konferanse.

Totalt 158 personer var påmeldt til årets konferanse.

Til tross for omstendighetene rundt covid-19, ble konferansen gjennomført som heldigital noe som ikke er blitt gjort tidligere. Dette har hatt stor suksess både nasjonalt og internasjonalt. Det var en påmeldingsrekord med hele 158 påmeldte deltagere fra 15 forskjellige land, deriblant Mexico, India, Sveits, Belgia, Italia, Tyskland, Pakistan og Irland. Noen temaer som ble tatt opp under konferansen var blant annet miljø og velvære, der Simon Elsborg Nygaard tok for seg forhold mellom miljømessig bærekraftig levesett og subjektivt velvære.

Per Espen Stoknes var en av årets keynotes, og han tok for seg temaet klimapsykologi og klimakommunikasjon i forhold til covid-19. Pro-miljø atferd var også et sentral tema under årets konferanse.