Pris til HINN-studenter

Norwegian Game Awards

En gruppe av våre studenter vant nylig pris med spillet Evergreen under Norwegian Game Awards.

En gruppe av våre studenter vant nylig pris i kategorien Gamer’s choice under Norwegian Game Awards.

Under Norwegian Game Awards stemte publikum på sitt favorittspill og Evergreen, som er utviklet av Snow Leaf Studios, gikk vinnende ut.

Totalt består Snow Leaf Studios av seks utviklere som studerer ved Spillskolen, blant dem Isak Wahl. Evergreen-prosjektet startet i fjor sommer, da man begynte å diskutere ideer og hva man hadde lyst til å utfordre seg selv på.

- I starten brukte vi en del tid på å lære teknologier for å kunne utvikle spillet. Det vi hadde lyst til å gjøre var å lage et multiplayer ferdighetsbasert action-rpg spill, sier Wahl.

Programmeringsteamet består av Isak Wahl og Johannes Skjeltorp Borgaas. Det såkalte kunsternerteamet består av Christopher Eilertsen, Marcus Johansen, Stefan Rudebjer og Carlos Maldonado.

- Vi har hatt ulike rolle i utviklingen av spillet, der alle har fått ansvar for det feltet de spesialiserer seg i. Dette har gjort det mye enklere å samarbeide. Vi har hele veien vært opptatt av at arbeidsflyten skulle være så nærme som i store spillselskap som mulig, sier Wahl.

Spillet Evergreen har de seks utviklet på fritiden ved siden av studiene. Det ligger mange timer med arbeid bak det de viste fram under Norwegian Game Awards.

- Prosjektet begynte for alvor å gå inn i produksjonsfasen i oktober/november i fjor. Det var da vi begynte å få inn assets og hadde fått ferdiglaget en del systemer og kode som skulle testes, sier Wahl.

Februar og mars ble noen hektisk måneder for gruppa, der spillet gikk fra å være en test/konsept til en spillbar demo. Planen er å lansere Evergreen innen 2021 på Steam.

- Planen fremover er å legge til mer innhold og ferdiggjøre selve spillopplevelsen og hva den skal være. Målet er å lage en historie som kan bli spilt enten som singleplayer eller multiplayer, forteller Wahl.

Snow Leaf Studios tenker å lansere Evergreen på Steam i løpet av 2021.