Prestisjepris til HINN-stipendiat

Bilde av to kvinner som har vunnet pris.

Fra venstre : Catharina Bøhler og Elin Festøy (foto: Skjermdump fra prisutdelingen).

Stipendiat Elin Festøy vant i natt pris med spillet «Mitt barn: Lebensborn» under BAFTA Game Awards.

Festøy, som er stipendiat ved Den norske filmskolen på HINN, mottok prisen på scenen sammen med Catharina Bøhler. I takketalen rettet Festøy seg til de overlevende Lebensborn-barna.

- Først og fremst vil vi takke dere for deres mot, og for at dere delte deres historier med oss. Denne tildelingen er for dere, slik spillet også var for dere, uttalte Festøy, som er kreativ leder og produsent for spillet.

«Mitt barn: Lebensborn», som er utviklet av Sarepta og Teknopilot, var nominert og vant pris i kategorien «Games Beyond Entertainment».

Spillet handler om barn av tyske soldater og norske kvinner etter andre verdenskrig. Det går ut på å oppfostre disse barna, der man også får erfare utfordringene barna møter i Norge i etterkrigstiden. Denne tematikken var Festøy inne på i sin tale.

- Takk, BAFTA, for at dere hjelper til med å få fram vår historie til verden. Vi må lære av historien, slik at vi ikke gjentar feilene fra fortiden, uttalte Festøy fra scenen.

Spillet ble lansert på frigjøringsdagen 8. mai i fjor, og har solgt over 150 000 eksemplarer.

Les mer om spillet og prisen på nrk.no