Over 60 prosent besto forkurs til lærerutdanningen

Ved HINN besto 63 prosent av studentene som tok forkurs i matematikk for opptak til lærerutdanningen. Foto : Colourbox.

HINN kan vise til best resultater av samtlige studiesteder for studenter som har tatt forkurs i matematikk.

De ferske tallene fra Regjeringen viser at HINN har den høyeste andelen studenter som besto forkurs i matematikk for lærerstudenter. 63,2 prosent av studentene som gikk opp til eksamen i forkurset greide kravet, noe som er rekordhøyt og en betydelig økning fra 26,7 prosent i fjor.

illustrasjon

Dekan ved Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk ved Høgskolen i Innlandet, Morten Ørbeck, er glad for den høye andelen som har bestått forkurset.

-Vi er veldig glade på vegne av de som er så motivert for å begynne på lærerstudiet og for den viktige jobben som lærer, at de har brukt sommerferien på å regne matematikk og nå har bestått forkurset. Men vi synes også det er tilsvarende trist at noen ikke klarte kravet, sier Ørbeck.

Dekanen forteller også at de for andre året på rad har samarbeidet med Innlandet Privatskole om gjennomføringen av forkurset.

-De skal ha mye ære for å ha forbedret opplegget som har gitt den gode utviklingen når det gjelder resultater, sier Ørbeck.

Ministeren forsvarer karakterkravene

På landsbasis har 156 deltakere bestått forkurset, og kvalifiserer seg dermed for opptak til lærerutdanningen. Det tilsvarer 39,2 prosent. Disse har klart å heve karakteren fra 3 til minst 4, som er kravet for å komme inn på grunnskolelærer- og lektorutdanningene.

-Jeg er glad for at andelen som har bestått er på høyde med i fjor da den var høyere enn noen gang. Lærerutdanningene er krevende, og det skal de være. Karakterkravet, sammen med innføringen av en femårig mastergrad for lærere, er viktige ledd i kvalitetssikringen av utdanningene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

Alle søkere som hadde karakteren tre i matematikk, fikk tilbud om å ta gratis forkurs for å kvalifisere seg til å komme inn ved årets opptak til lærerutdanningene. I løpet av juli måned har forkursene vært avviklet ved utdanningsinstitusjoner over hele landet, og nå har resultatene blitt offentliggjort.

- Det er krevende å gå fra karakteren tre til fire på bare noen uker, så jeg har stor respekt for de som har klart dette, sier Nybø.

Tallene er ikke endelige. Det gjenstår behandling av eventuelle klager, samt ny og utsatt prøve som avvikles 21. august.

Les mer om resultatene her.