Nye NRK-sendinger fra TV-skolen

Opptakscrew og programleder Hans Olav Brenner i samtale på scenen før opptak.

Opptakscrew og redaktør gjennomfører brief med programleder Hans Olav Brenner. Foto: Bendik Stubstad Henriksen.

Avgangsstudentene i flerkameraproduksjon ved TV-skolen lager sendinger fra Norsk litteraturfestival. Sendingene vises på NRK førstkommende lørdag og søndag.

Et sikkert vårtegn på Lillehammer er at Norsk litteraturfestival arrangeres. Festivalen byr på mer enn 200 arrangementer og fyller byen med forfattere, forlegger og publikum. Høgskolen i Innlandet er en av samarbeidspartnerne for festivalen og arrangør av Bjørnson-forelesningen.

Under årets festival bidrar også TV-skolen med produksjon av to festivalsendinger som vises denne helgen. Dette sparker i gang NRKs festivalsommer.

Eksamensproduksjon

Gjennom hele vårsemesteret har flerkamerastudentene jobbet med produksjonen, og den inngår i deres bacheloreksamen.

Artisten Sondre Lerche på scenen

Sondre Lerche opptrer i sendingen. Foto: Bendik Stubstad Henriksen.

– Dette er en såkalt sammensatt produksjonstype, bestående av samtale og talkshowelementer. Samtidig inneholder sendingen også noen musikkinnslag. Det gjør at studentene får vist sine ferdigheter i ulike produksjonstyper, og må benytte seg av en større faglig verktøykasse, forteller førsteamanuensis Bendik Stubstad Henriksen.

Sammen med førsteamanuensis Andreas Archer Dreyer har han hatt veiledningsansvar for studentene dette semesteret.

– Her får studentene satt sammen elementer de har terpet på tidligere i studieløpet, sier Henriksen.

Sendingene ledes av programleder Hans Olav Brenner. Hit kommer spennende gjester som Vigdis Hjorth, Linda Eide og Pedro Carmona-Alvaraz. På scenen står Sondre Lerche.

Studentene lærer samarbeid

Foto fra prøver før opptak

Fra prøvene før opptak. Foto: Bendik Stubstad Henriksen.

Samarbeid med eksterne partnere er en viktig del av eksamen, og studentene må håndtere alt fra gjester og manus til Litteraturfestivalens ønsker om innhold

– Det er en stor tillitserklæring at landets største mediehus gir TV-skolen anledning til å utvikle og produsere innhold for dem, og ikke minst at resultatet s

kal sendes i beste sendetid lørdag og søndag kveld på NRK1, sier Andreas Dreyer.og det å leve opp til NRKs krav til teknisk og innholdsmessig kvalitet.

Det er mange i sving på en så stor produksjon, og avgangsstudentene har måttet rekruttere første- og andreårsstudenter for å få bemanningskabelen til å gå opp. I alt har 39 studenter vært i aksjon for å få produksjonen gjennomført. Produksjonen er spilt inn i Festsalen på Kulturhuset Banken på Lillehammer.

NRK stiller med veiledere, og i tillegg har det vært tre andre veiledere fra den eksterne produksjonsbransjen på plass under produksjonsdagene. Dette gir trygghet for studentene, samtidig blir veiledere og avgangsstudenter bedre kjent med hverandre. Det er verdifullt når studentene straks skal ut i yrkeslivet.

Sendingene kan sees i spilleren til NRK fra og med lørdag 29.05, og kan sees lineært på NRK1 klokken 22.00 lørdag og søndag.