Ny bok om doping: – Mye amfetamin på Storhove under OL

Hans Jørgen Wallin Weihe holder opp boka.

Hans Jørgen Wallin Weihe er redaktør for den nye læreboka om doping. Flere andre forskere fra Høgskolen i Innlandet har bidratt til boka.

Ny bok om doping beskriver en lang historie med bruk av kjemiske, stimulerende midler.

Under OL på Lillehammer i 1994 ble utøverne testet, men kanskje skulle det også vært gjort tester på journalistene på mediesenteret på Storhove, der Høgskolen i Innlandet nå holder til.

Ifølge en ny bok om doping, med HINN-professor Hans-Jørgen Wallin Weihe som redaktør, ble det brukt amfetamin for å holde hjulene i gang blant mediefolkene de intense dagene i februar 1994. Det skriver avisa GD, som har intervjuet Wallin Weihe.

Boka «Doping. Avhengighet, forfengelighet og ytelse», som gis ut på CappelenDamm i disse dager,  belyser doping i ulike miljøer og områder av samfunnet, herunder innen idretten og i kroppsbyggermiljøer, i arbeidslivet, blant studenter og i ungdomsmiljøer.

Forfatterne viser at bruk av stimulerende midler har en lang historie, ikke minst fra krigføring. Wallin Weihe sier til avisa at vi må regne med at de tyske soldatene som angrep Norge i 1940 var dopa for å kunne holde det gående i flere døgn i strekk uten pauser.

Wallin Weihe ble denne uka også intervjuet om boka i NRK Innlandets radiosending.