Ny bok: Dybdelæring i naturfag

Bok

Hvordan kan naturfaglæreren skape interesse for naturfaget hos elevene og legge til rette for at de utvikler sin fagforståelse og evne til å anvende det de har lært?

Førsteamanuensene Anne Holt og Anne Bergliot Øyehaug ved Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk ved Høgskolen i Innlandet har, sammen med universitetslektor Liv Oddrun Voll fra Naturfagsenteret ved Universitetet i Oslo, utgitt boken Dybdelæring i naturfag.

Skolens naturfagundervisning har blitt karakterisert som en mil bred og en tomme dyp, men anbefalingen nå er å konsentrere undervisningen rundt dybdelæring i noen sentrale og grunnleggende byggesteiner i faget. Hva betyr dette i praksis?

Bokomslag

I «Dybdelæring i naturfag» viser forfatterne hva dybdelæring er, og de presenterer ny forskning på hvordan man kan legge opp undervisningen for å fremme god progresjon i faglig forståelse, kunnskaper og ferdigheter. Dybdelæring er gjennomgående i alle kapitlene og sees i sammenheng med fagdidaktiske tema som valg av kjerneelementer i faget, utforskende undervisning, bruk av modeller, ulike læringsarenaer og grunnleggende ferdigheter.

Boka er skrevet for lærere, lærerutdannere og lærerstudenter som vil utvikle og forbedre skolens naturfagundervisning.

Boken er tilgjengelig fra Universitetsforlaget