Markering av "Verdensdagen for selvmordsforebygging"

HINN markerer "Verdensdagen for selvmordsforebygging" 10. september digitalt med et panel som som samtaler om selvmordsforebygging. Det er mulig å sende inn spørsmål i forkant, innen fredag 4. september klokken 09.00.

HINN vil markere «Verdensdagen for selvmordsforebygging» 10.september. Mottoet for Verdensdagen i 2020 er: Sammen for forebygging av selvmord - Vis at du ser. Vis at du lytter. Vis at du bryr deg.

Markeringen vil være heldigital, og består av et panel som samtaler om temaet selvmordsforebygging samt svarer på spørsmål som studenter og ansatte kan sende inn i forkant.

Send inn spørsmålet ditt innen fredag 4.september før kl. 09.00.
NB! Spørsmål sendes inn via nettskjema her:

Mer informasjon om markeringen:

Presentasjon av paneldeltakerne:

Ulrika Christina Håkansson, psykolog, jobber som studieprogramansvarlig for bachelorutdanningen i psykologi på Lillehammer, i tillegg til sin privatpraksis. I sine ulike roller møter hun ofte mennesker som strever med å finne mening i livet ,og hun har sett hvor krevende det kan være både for den som opplever livet som strevsomt og for den som står ved siden av som pårørende eller venn.

Gesine Fischer, velferds- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i StInn og psykologistudent. Både i sitt verv i StInn og som medstudent har huns støtt på mange utfordringer og problemstillinger rundt psykisk helse og uhelse blant studentene samt sårbar studenttilværelse. Hun er opptatt av å rette fokus på hvordan vi kan være bedre medmennesker for hverandre.

Hilde Stokke Lothe, leder Kirkens SOS Innlandet. Møter hver dag, hele året innringere/innskrivere som har tanker om at de ikke orker livet eller at de har noen rundt seg som sliter psykisk.

Cesilie Robertsen, prosjektleder i Studentsamskipnaden i Innlandet. Hun leder i dag prosjekt «Trygg førsteårsstudent», og har et stort engasjement for å forstå og også dempe ensomhet i studentgruppen. Hun er også spesielt opptatt av å normalisere både livets oppoverbakker, og følelsen av at livet innimellom er litt strevsomt.

Anne Anker Bolstad, studentprest ved Høgskolen i Innlandet studiested Lillehammer og ved NTNU i Gjøvik. Samtalepartner og medvandrer for studenter som opplever at livet fra tid til annen kan bli litt for lite eller litt for stort.

Pål Brekke Indregard, studentkoordinator i Sinn, studiested Lillehammer. Jobber i prosjektet «Trygg førsteårsstudent» med å gjøre studiehverdagen så god som mulig for nye studenter. Målet er å motarbeide ensomhet ved å hjelpe studenter til å finne gode fellesskap å føle seg hjemme i.

Bendik Kaurin Evertsen,  psykologistudent ved Høgskolen i Innlandet, studiested Lillehammer. Har vært frivillig i Kirkens SOS og Røde Kors, og sittet i parlamentet i Stinn i to år. Prøver å være et litt bedre menneske hver dag.

Les mer om "Verdensdagen for selvmordsforebygging" her:  https://leve.no/verdensdagen/